четвер, 12 липня 2012 16:21

"Знімався у кількох серіалах, аж соромно про них казати"
6

Любомир Левицький надихає знімальну групу
Фото: Фото: vk.com
Другий режисер Валерій Крижановський планує графік зйомок
Робота кипить...
Команда Suspense Films
Влад Нікітюк на кастингу

Наприкінці липня режисер "Штольні" Любомир Левицький розпочне зйомки українського фільму "Тіні незабутих предків. Таємниці Мольфара". На проект запросили голівудського оператора Марка Еберлі. Кінострічку планують показати вже на початку наступного року.

Кастинг на проби до фільму відбувався у соціальній мережі SAY.TV. Так, на одну з головних ролей відібрали Влада Нікітюка, 20 років, студента 4 курсу театрального університету ім. Карпенка Карого.

Як відбувався кастинг на SAY.TV?

- Про кастинг мені розповіла мама. Я не вірив, що можна так потрапити до фільму. Вона переконала мене спробувати. Потрібно було виконати на камеру завдання від режисера Любомира. Треба було зіграти невеличкий епізод у ролі героя, на якого пробуєшся. Записаний відеоролик розмістити на сторінці соцмережі. У переддень закінчення кастингу із кількома одногрупниками вирішуємо пробуватися. В аудиторії університету сиділи до пізньої ночі та знімали завдання. Потім уже вдома монтував. Відразу й розмістили. Дивився ролики інших претендентів. Вони значно серйозніше поставилися до кастингу. Хтось до лісу виїжджав і розігрував сцену , наче як у фільмі. Спершу пробувався на роль Вови. У мене були такі слова: "Чувак, нам потрібна тачка. Буде тачка, дівчата - наші. От Захар приїхав на тачці. Ніхто про нього не знає, а всі кури його". Потім мене попросили спробувати роль того ж Захара. Потім повідомили, що я пройшов кастинг і запрошений на проби.

Тобто тобі не відразу дали роль Захара?

- Це був перший етап, передкастинг. Мене запросили. Прийшов, побачив конкурентів - перелякався. Вони всі такі високі, підкачені. Короче, краще виглядали, ніж я. Подумав: "чувак, не сьогодні". За зовнішністю, вони краще підходили на роль Захара. Він такий -крутий хлопець, мажорний. Симпатичний, впевнений у собі. На пробах ще й з Дімкою Ступкою познайомився. До того не знав про нього. Ми з ним так легко поспілкувалися. Знайомий потім розповів, кого це внук і син.

На пробах теж просили зіграти шматок із майбутнього фільму?

- Дали сценарій, сказали - вчи, потім скажемо, що треба робити. Слів було небагато: "Що з нею? Невже Вова був правий, ми всі помремо." Думав, що двох реплік мало, щоби режисери зрозуміли, чи годен я на роль. На площадці попросили уявити, що навколо багато міліції, швидка, я підходжу до друзів, розпитую, що трапилося. Вони розповіли, що загинула одна дівчина. У мене, тобто Захара, шок. Все відіграв і сказав, що поспішаю на іспит із вокалу. Любомир сказав: "Думаю, ми зателефонуємо". Так зі мною до фільму потрапив ще одногрупник.

Про що буде фільм?

- Про компанію молодих студентів, які потрапили в біду. Усілякими способами вони намагаються із неї вибратися, навіть відправилися на пошуки мольфарів. Зйомки розпочнуться у кінці липня. Зніматимуть у Чернівцях і Верховині. Переживаю, бо я наймолодший серед знімальної групи.

Раніше знімався у кіно?

- Перезнімався у студентських короткометражках. У документальних телевізійних програмах на ТЕТі, наприклад, "Сімейних драмах". Знімався ще у кількох серіалах, "Щоденники темного" і "Бардак". Аж соромно про них казати. У повнометражних фільмах ще не знімався.

Трейлер, який надіслав команді фільму їхній прихильник:

Зараз ви читаєте новину «"Знімався у кількох серіалах, аж соромно про них казати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі