четвер, 20 липня 2017 15:15

Зірка російського кіно приїхала на Одеський кінофестиваль

Зірка російського кіно приїхала на Одеський кінофестиваль
На Одеський кінофестиваль приїхала Лія Ахеджакова Фото: zemlyaki.name

Акторка Лія Ахеджакова, яка висловлює підтримку Україні, приїхала на цьогорічний Одеський кінофестиваль.

Раніше організатори не оголошували про присутність легендарної кінодіви, тому звістка про її появу на сайті події стала приємним сюрпризом для громадськості.

Актриса представить драму "Лагідна" разом із режисером картини Сергієм Лозницею. Світова прем'єра стрічки відбулася на цьогорічному Каннському кінофестивалі, а в Одесі, фактично пройде її українська версія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі українського режисера знялася Лія Ахеджакова

За сюжетом, жінці повертають бандероль, яку надсилала у в'язницю чоловіку. Єдина можливість з'ясувати причину – поїхати в тюрму до сибірського містечка. Система змушує героїню поневірятися по вокзалах, відділках міліції. Замість обіцяної зустрічі з чоловіком у тюрмі її ґвалтують.

У фільмі Лія Ахеджакова втілила роль правозахисниці. "Лагідна" на найгучнішій світовій кіноподії нагород не отримала, втім фільм активно обговорювали.

Росіян обурила петиція з проханням позбавити державних нагород актрису Лію Ахеджакову "за регулярний наклеп на російський народ і уряд, за побажання загибелі жителям Криму і Донбасу".

Зараз ви читаєте новину «Зірка російського кіно приїхала на Одеський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі