Ексклюзиви
понеділок, 04 січня 2021 17:05

Жінок-режисерок у Голлівуді побільшало

Жінок-режисерок у Голлівуді побільшало
Режисерка Петті Дженкінс стала першою жінкою, яка зняла супергеройську стрічку для кіновсесвіту Marvel - "Диво-жінка" про принцесу амазонок. Роль виконала Галь Гадот. Цього місяця вийшло продовження фільму, скоро розпочнуть зйомки третьої частини. Фото: Warner Bros

2020 року жінки-режисерки зняли рекордну кількість фільмів.

Дослідження провів Каліфорнійський університет в Сан-Дієго. Встановили, що зі 100 найгучніших прем'єр 2020 року, 16% створили жінки. 2018-го - усього 4%. Серед стрічок – "Мулан" Нікі Каро, "Диво-жінка 1984" Петті Дженкінс та "Хижі пташки" Кеті Янь. Цьогоріч також вийдуть "Чорна Вдова" Кейт Шортленд і "Вічні" Хлої Чжао.

Також у 21% випадків жінки займали керівні посади у проєктах Голлівуду. Продюсерок-жінок - 28%, виконавчих продюсерок – 21%, монтажерок – 18%, сценаристок – 12%. Найменше жінок серед операторів – 3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найочікуваніші фільми 2021 року

"Цей прогрес приголомшливий. Хороша новина полягає в тому, що вже 2 роки поспіль ми спостерігаємо зростання кількості жінок, які займають керівні посади у Голлівуді. Це порушує історичну закономірність, коли цифри зростали 1 рік, а наступного – знижувалися. Погана новина полягає в тому, що 80 відсотків найкращих фільмів досі не створюють жінки", – каже науковиця Марта Лаузен.

Студія Warner Bros. повідомила, що зніматиме 3-тю частину супергеройського фільму "Диво-жінка". Роль так само виконає Галь Гадот.

2-га частина стрічки вийшла тільки минулого тижня. Має назву "Диво-жінка 1984". Принцеса амазонок опиняється на території Радянського Союзу, у середині 1980-х. Бореться з британським антропологом та воскресає свого коханого, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Жінок-режисерок у Голлівуді побільшало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі