вівторок, 08 травня 2018 12:51

Згадати все: як Україна підкорює Євробачення

  Україна на Євробаченні: від Пономарьова до Джамали. Фото: lux.fm
Україна на Євробаченні: від Пономарьова до Джамали. Фото: lux.fm

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення проводять щороку з 1956. Вперше відбувся в Луґано (Швейцарія). В ньому брали участь 7 країн: Франція, ФРН, Італія, Люксембург, Бельгія, Нідерланди та Швейцарія (господарка конкурсу). Україна бере у ньому участь тільки з 2003-го.

Gazeta.ua пропонує згадати всіх українських учасників Євробачення.

Олександр Пономарьов, 14 місце (2003 рік)

Пономарьов вважається "першопрохідником" України на Євробаченні. Його пісня Hasta la Vista посіла 14 місце у фіналі. Конкурс проходив у Ризі (Латвія). Підтримувати артиста на конкурсі поїхали тодішній міністр культури і брати Клички.

Руслана, 1 місце (2004 рік)

Пісня Руслани Wild Dances набрав 280 балів на Євробаченні і зробила її зіркою першої величини в Україні.

"Гринджоли", 19 місце (2005 рік)

2005 року Євробачення приймав Київ. Від України конкурс представив івано-франківський гурт "Гринджоли". Ця пісня полюбилася українцям в часи "помаранчевої революції".

Тіна Кароль, 7 місце (2006 рік)

Пісня Тіни Кароль Show me your love на Євробаченні у Афінах отримала 145 балів. Згодом, співачка шкодувала про участь у конкурсі, казала, що нічого він їй не дав, а витратити на нього довелося дуже багато.

Вєрка Сердючка, 2 місце (2007 рік)

Пісня Сердючки Dancing Lasha Tumbai несподівано отримала 235 балів. В Україні в той час організували акцію протесту на одній з ФМ-радіостанцій проти "Євросердючки".

Ані Лорак, 2 місце (2008 рік)

Ані Лорак повторила успіх Вєрки Сердючки 2008-го на Євробаченні у Белграді (Сербія). Пісня Shady Lady отримала 130 балів. Виступ співачки вразив глядачів відвертим вбранням і звабливими танцювальними позами. Друге місце на пісенному конкурсі посприяло тому, що колишній президент України Віктор Ющенко присвоїв їй звання народної артистки разом з продюсером Філіпом Кіркоровим.

Світлана Лобода, 12 місце (2009 рік)

На Євробаченні у Москві Світлана Лобода отримала тільки 76 балів за пісню Be My Valentine. Українська співачка наробила галасу своїм провокативним сценічним виступом та навіть потрапила у топ найепатажніших за всю історію конкурсу. Деякі члени журі назвали її номер "неформатом".

Alyosha, 10 місце (2010 рік)

Альоша отримала 108 балів за пісню Sweet People. Співачка відзначилася скандалом довкола конкурсної пісні. Її звинуватили у плагіаті за пісню To be free, потім журі і юристи визнали композицію не відповідною вимогам конкурсу і запропонували замінити її.

Міка Ньютон, 4 місце (2011 рік)

Ньютон здобула для України 159 балів. Після конкурсу вона отримала пропозицію працювати у США, де й залишається досі.


Гайтана, 15 місце (2012 рік)

Співачка отримала 65 балів на Євробаченні у Баку за пісню Be My Guest. Після конкурсу співачка стала однією з найбільш затребуваних українських виконавиць. З 2013 року Гайтана поїхала жити і працювати в Лондон, а 2015 року Гайтана змінила сценічне ім'я на Essami.

Злата Огнєвіч, 3 місце (2013 рік)

Огнєвіч за пісню Gravity отримала 214 балів. Злату назвали однією з найкрасивіших конкурсанток.

Марія Яремчук, 6 місце (2014 рік)

Пісня Tick-Tock Марії набрала 113 балів. Після Євробачення Яремчук продовжила музичну кар'єру.

У 2015 році Україна через війну на Донбасі, окупацію Криму та складну економічну, політичну ситуації в країні відмовилась від участі у Євробаченні.

Джамала, 1 місце (2016 рік)

У Стокгольмі співачка перемогла з піснею "1944", набравши 534 бали. Головний зміст пісні - пам'ять про страшні трагедії минулого, задля уникнення їх у майбутньому.

O.Torvald, 24 місце (2017 рік)

За результатами спільного голосування членів журі та телеглядачів, пісня Time отримала 36 балів. Наразі це найнижчі бали України за всю історію участі у конкурсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фаворитів першого півфіналу Євробачення

Пісенний конкурс Євробачення 2018 стане 63-м за рахунком конкурсом, який пройде в Лісабоні, Португалія. Євробачення 2018 відбудеться з 6 по 12 травня. Представник від України співак MELOVIN виступить у другому півфіналі під номер 18.

Зараз ви читаєте новину «Згадати все: як Україна підкорює Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі