понеділок, 28 жовтня 2019 11:53

Збирає нагороди: український фільм "Додому" став найкращим на кінофестивалі у Стамбулі

Збирає нагороди: український фільм "Додому" став найкращим на кінофестивалі у Стамбулі
"Додому" отримав нагороду у Стамбулі. Фото: https://www.facebook.com/filmhomeward

Український повнометражний фільм "Додому" став найкращою іноземною стрічкою 7-го Міжнародного Босфорського кінофестивалю у Стамбулі.

Про це стало відомо зі сторінки фільму у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінокритики назвали найкращі українські фільми 2019-го

"Додому" отримав не одну нагороду на кінофестивалі. Премія за найкращу чоловічу роль дісталась виконавцю головної ролі Ахтему Сеітаблаєву.

Церемонія відбулась 25 жовтня у Стамбулі. Режисер Наріман Алієв особисто отримав нагороду.

Головну нагороду режисерові вручив голова Міжнародного журі, філіппінський режисер і володар пальмової гілки Канн за режисуру Бріянте Мендоза.

Міжнародний Босфорський кінофестиваль заснований 2011-го Міжнародною Босфорською кіноасоціацією (IBCA) з метою розвитку і просування турецького кінематографа. Цьогоріч на фестивалі представили 83 фільми з 25 країн. Разом із українською стрічкою за перемогу в міжнародному конкурсі змагалися ще 8 фільмів.

17 вересня у мережі з'явився офіційний трейлер українського фільму "Додому", який став претендентом на "Оскар". Сюжет стрічки розповідає про кримського татарина Мустафу, у якого помирає первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його 2 сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Зараз ви читаєте новину «Збирає нагороди: український фільм "Додому" став найкращим на кінофестивалі у Стамбулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі