Ексклюзиви
понеділок, 30 жовтня 2017 17:31

Завершився Фестиваль молодих художників у "Мистецькому арсеналі"
47

Завершився Фестиваль молодих українських художників у столичному "Мистецькому арсеналі". Взяли участь 67 митців віком до 35 років. Ініціювало Міністерство культури України. Провели Мистецький арсенал разом із Національним художнім музеєм. Роботи об'єднала тема "Сьогодні, яке так і не настало". Кураторами бкли Єлизавета Герман, Марія Ланько, Катерина Філюк. Фестиваль тривав із 28 вересня до 29 жовтня. Міжнародне журі визначило 3 переможців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця створила труси із кахлю

Проект киянки Марії Плотнікової - Перформанс Stick Apart По/роз'єднані

Проводили двічі - на столичному майдані Незалежності та в "Мистецькому арсеналі". 12 людей утримували своїми тілами довгі жердини. Не торкалися одне одного безпосередньо. Утворили єдине колективне тіло, що може рухатися лише доти, доки учасники взаємодіятимуть. В обох місцях був великий потік людей, які зайняті своїми справами й не налаштовані на взаємодію з іншими.

Утворене колективне тіло на час зупиняло потік безумного людського руху. Акція підкреслює, що, створюючи нетривкий зв'язок — кожен має жертвувати собою заради спільної мети. Тривала, доки всі жердини не впали. Минулого року перформанс провели у Великій Британії.

Автор: Мистецький Арсенал
 
Пьотр Армяновський - документальний фільм "Я і Маріуполь".
Фотограф родом із Донецька. Створив картину в рамках проекту фестивалю "86" MyStreetFilms-Рубіж. Жителі Маріуполя у фільмі діляться мріями про майбутнє.
Автор: Мистецький арсенал
 
На третьому місці - художник із Херсона В'ячеслав Поляков.Створив фотопроект "Між". Для серії - подорожував малими містами Львівщини. У роботах зобразив поєднання закинутих будівель радянських часів і міського простору, переоздобленого на сучасний манір.
Автор: Мистецький арсенал
 
Фестиваль молодих українських художників планують проводити у форматі бієнале раз на два роки. У майбутньому - Фестиваль проводитимуть у різних містах України.
Зараз ви читаєте новину «Завершився Фестиваль молодих художників у "Мистецькому арсеналі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі