Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 00:45

Завершили зйомки фільму про Грицька Чубая

Завершили зйомки фільму про Грицька Чубая
Сергій Жадан знявся у стрічці про Грицька Чубая. Пройде коридорами життя митця і матиме можливість замислитись над ним з відстані часу, йдеться в анонсі. Фото: Facebook

Завершили зйомки документального фільму "Чубай. Говорити знову" про поета Грицька Чубая. Стрічку покажуть на телеканалі "Еспресо" 23 січня 2021-го.

"Картина поєднує документалістику та телевиставу. Дія розгортається в декораціях майстерні-підвалу Грицька Чубая. Формально ведучим, а по суті провідником по життю поета буде письменник Сергій Жадан. Мета проєкту - розкриття світогляду Чубая та аналіз його конфлікту із тоталітарним режимом", - йдеться в описі стрічки.

Про митця розповідатимуть поет Василь Герасим'юк, актор Юрій Брилинський, поет та перекладач Микола Рябчук, філософ Роман Кісь, скульптор Орест Яворський, фотограф Роман Готра, письменник Юрій Винничук, поет Ігор Калинець, художник Влодко Кауфман, поет Богдан Стельмах, художниця Катерина Немиря, актор Святослав Максимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер про роль кума Путіна знатимуть більше людей" - в уряді радять читати книгу про Стуса

Ініціатором створення проєкту стала донька поета, музикант і продюсер Соломія Чубай. У зйомках також взяли участь дружина Галина та син митця Тарас Чубай, лідер гурту "Плач Єремії".

Режисер і продюсер - Михайло Крупієвський. Був постановником концертів Елтона Джона на Майдані Незалежності, "Скрябін. Концерт пам'яті", Євробачення 2005-го у Палаці Спорту. 2006-го - виконавчий продюсер "Назви своє ім'я по літерах" режисера Сергія Буковського і продюсерів Стівена Спілберга та Віктора Пінчука.

Минулоріч Соломія Чубай випустила альбом-книжку POETRY. Присвятила 70-літтю від дня народження батька. У платівку увійшли тексти Грицька Чубая, Василя Стуса, Лесі Українки, Павла Тичини. Альбом писався у 3 містах: Львів,Івано-Франківськ і Харків. Зводився у Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Завершили зйомки фільму про Грицька Чубая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі