четвер, 11 травня 2017 16:39

"Завантажили у літак та сказали летіти назад у Росію" - росіян не пустили на Євробачення

"Завантажили у літак та сказали летіти назад у Росію" - росіян не пустили на Євробачення
Росіян не пустили на конкурс Фото: viveusa.mx

Російських прихильників Євробачення не пустили в Україну та відправили у Москву рейсом через Мінськ.

Про це пише російська інформаційна агенція ТАСС з посиланням на організатора російської pre-party конкурсу Дмитра Мельникова.

"Російських фанатів Євробачення у Києві в аеропорту розвертають і не пускають до міста. Зараз їх завантажили в літак та сказали летіти назад у Росію", – наголосив він.

Росіянин також наголосив, що щонайменше п'ять людей опинилися заблокованими в аеропорту "Бориспіль" упродовж 6 годин без їжі та води. За його словами, всі вони не були в окупованому Кремлем Криму.

"Офіційна версія, що вони не можуть надати підтвердження, навіщо вони приїхали до Києва. Митники вимагають у них акредитаційний бейдж, хоча його видають винятково в прес-центрі у Києві за паспортом. Це митникам відомо, тому що всі іноземні журналісти та делегації приїжджають таким чином", – заявив Мельников і додав, що російські фанати і журналісти мають квитки на шоу та підтвердження про акредитацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Євробаченні: співак від Болгарії виступав в окупованому Криму

Прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян прокоментував випадок.

"Дійсно, такий випадок був в аеропорту "Бориспіль". У прикордонників виникли сумніви, що мета поїздки цих громадян не відповідає дійсності. Тому на підставі аналізу ризиків їм відмовили у пропуску через кордон", - сказав він.

Слободян додав, що додаткових обмежувальних заходів щодо росіян, яких не допустили в Україну, не застосували.

"На даний момент ми можемо вести мову про поодинокі випадки, коли ми не пропустили громадян Російської Федерації. Якщо у нас виникають сумніви, що мета поїздки не відповідає дійсності, ми маємо повне право не пропускати громадян тієї чи іншої країни", - наголосив представник Держприкордонслужби.

Він також підтвердив, що в Україну не пропустили трьох російських журналістів.

"Одній журналістці з них не тільки заборонили безпосередньо в'їзд на територію України, а й право в'їзду терміном на три роки, тому що вона порушила законодавство України - відвідувала Крим. Щодо двох громадян РФ, стосовно них теж виникли підстави стверджувати, що мета їхньої поїздки не відповідає дійсності, тому їм відмовили у пропуску. Проблем з пропуском російських журналістів особливо немає, як видно із прес-центру Євробачення, де вони присутні", - пояснив Слободян.

Зараз ви читаєте новину «"Завантажили у літак та сказали летіти назад у Росію" - росіян не пустили на Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі