вівторок, 22 січня 2013 13:16

"Зараз в Україні немає людини, яка могла б стати міністром культури"

"Зараз в Україні немає людини, яка могла б стати міністром культури"
Будинок Міністерства культури України

Так вважає художник Іван Марчук.

"В нас немає нормальної людини, котра могла б стати міністром культури. Міністр в першу чергу має працювати, а всі міністри, яких я пам'ятаю - від Дзюби і Ліхового - не робили нічого", - сказав він під час телефонної розмови з кореспондентом Gazeta.ua.

"Міністерство культури - це таке відсидне містечко, яке в Україні взагалі не потрібне. Це гігантський апарат, який поїдає величезні гроші і нічого не робить. Краще б будинок міністерства культури віддали під музей. З нього було б більше користі. За часів Горбачова, коли ще був Союз, була розмова про те, щоб ліквідувати всі республіканські міністерства культури. Ще тоді треба було це зробити", - додав Іван Марчук.

Такої ж думки дотримується і карикатурист Олег Смаль.

"Міністерство культури в Україні не потрібне. Якось мав щастя спілкуватися з одним із наших міністрів культури. Після цієї зустрічі в мене назавжди пропало бажання коли-небудь заходити в це міністерство. Він, як і всі чиновники, наобіцяв гору всього, але жодної обіцянки не виконав", - сказав він.

Олег Смаль вважає, що для майбутнього міністра вміння писати і читати - це вже великий плюс.

"В мене таке відчуття, що останні міністри навіть цього не вміли. Хто в нас там був останнім міністром? Кулиняк? Я навіть не знаю, що це таке. Зараз не бачу достойної кандидатури на цю посаду. На біса міністерство людині, яка пов'язана з культурою? Сидіти в кабінеті і ділити крихти, які виділяють на культуру, між людьми, які вміють ці кошти вибивати? Міністром має бути людина не з культурного середовища, але з клепкою у голові. Не хам, а менеджер", - сказав карикатурист.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз в Україні немає людини, яка могла б стати міністром культури"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі