середа, 11 жовтня 2017 13:17

Жадан вирушає у європейський тур

Письменник Сергій Жадан вирушає у європейський тур на підтримку роману "Інтернат". Книжка вийшла друком у вересні. Тур триватиме протягом 2017-2018 років. Спершу охопить такі країни: Німеччина, Австрія, Швейцарія, Франція, Італія та Іспанія. Перша зустріч із читачами відбудеться в німецькому місті Кельн 13 жовтня.
Автор налаштований на серйозну й відверту розмову з публікою.
"У ситуації війни та протистояння агресору, – каже Сергій Жадан, – важливо нагадувати всім потенційним союзникам, одним із яких безперечно є Німеччина, про свою позицію, свою правду. Ми живемо в дивний час – іноді навіть речі прості й очевидні потребують повторення та проговорення. Ось цим ми й займатимемося – нагадувати про свою правду, ділитися з нею, знаходити порозуміння".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перша ознака, що в місті порядок – дівчата спокійно ходять у коротких спідницях"

Тур Сергія Жадана організовує Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ. Вона видавала роман "Інтернат". Презентації в країнах Європи відбуватимуться в рамках проекту "Підсилення звучання українських голосів у Західній Європі" за підтримки Open Society Foundations (OSF).

 

Роман Сергія Жадана "Інтернат" про те, як змінилося життя людей, коли на сході України, коли почалася війна. "…Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь, – йдеться в анотації. – Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі…Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутися назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитися, на чиєму боці його дім…"

Зараз ви читаєте новину «Жадан вирушає у європейський тур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі