Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2013 08:11

"За останні роки в Україні не збудовано жодної бібліотеки" - письменник

"За останні роки в Україні не збудовано жодної бібліотеки" - письменник
Яворівський: "Російські книжки завозяться в Україну фурами, причому контрабандою без виплати мита". Фото: Юлія РУДЕНКО

Проблеми книгонаписання в Україні не існує, адже довгий час українська нація була найосвіченішою та найбільш читабельною.

У цьому переконаний письменник і депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський, про що він заявив під час парламентських слухань із розвитку українського книговидання.

"Хочу насамперед сказати, що протягом багатьох століть українці були однією з найосвіченіших та найбільш читабельних націй, – говорить нардеп. – Тому проблеми книгонаписання в Україні немає і бути не може. Але помилкою було те, що ми вкинули книговидавництво у цей дикий ринок. Бо де людина з села може купити книгу? У районному центрі? Без допомоги держави тут не обійтися".

За словами письменника, українське книговидання має сильного противника у вигляді Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос: "Нині обговорення стану українських книг тотожне розмові про покійника"

"Ми маємо справу з колосальним та агресивним конкурентом. Російські книжки завозяться фурами. Крім того, Росія першою наростила колосальний книжковий бізнес. Адже видані у сусідній державі видання, дешевші і привезені в Україну контрабандою без виплати мита", – наголосив Яворівський.

На його думку, українські бібліотеки також потребують допомоги від держави.

"Наша влада про бібліотеки не думає. Відгукнувся лише Білл Гейтс, створивши фонд із модернізації українських бібліотек. Але до списку потрапляють лише ті, де є електрика, тепло, тобто з ознаками цивілізації. А в Україні за останні роки не збудовано жодної бібліотеки", – підкреслив політик.

Зараз ви читаєте новину «"За останні роки в Україні не збудовано жодної бібліотеки" - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі