Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 19:13

За недотримання мовних квот оштрафували 10 радіостанцій

За недотримання мовних квот оштрафували 10 радіостанцій
За недотримання мовних квот оштрафували 10 радіостанцій. Фото: ukrinform.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала 10 радіостанцій за порушення закону про квоти на україномовні пісні.

Про це повідомляє radiosvoboda.org.

"Тричі провели моніторинг, готуємо наступну перевірку. Найближчим часом опублікуємо результати моніторингів регіонів. Всього за недотримання мовних квот оштрафували 10 радіостанцій на 579 тисяч гривень", - написав у своєму Facebook член Нацради Сергій Костинський.

Також додав інфографіку про те, як дотримувалися квот 14 радіостанцій із листопада минулого року по січень 2017-го. У листопаді порушення зафіксували на "Радіо "Шансон", Kiss FM і "Ретро FM".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська мова на телебаченні: моніторинг

"Після ухвалення закону про квоти на пісні та програми державною мовою з'явилися щонайменше дві радіостанції із повністю україномовним контентом - "Країна ФМ" і "Радіо 1", - сказав Сергій Костинський.

У червні 2016-го Верховна Рада ухвалила закон про квоти на україномовні пісні. Вони мають становити не менш як 35% загальної кількості композицій. Упродовж першого року з моменту набрання чинності закону квота становить 25%. Далі буде 30% та 35%. За невиконання закону телерадіоорганізація сплачує 5% штрафу від загальної суми ліцензійного збору.

Зараз ви читаєте новину «За недотримання мовних квот оштрафували 10 радіостанцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі