четвер, 20 жовтня 2011 18:06

За книгу про службу в морі Тараса Шевченка заплатили 5 тисяч

За книгу про службу в морі Тараса Шевченка заплатили 5 тисяч

Сьогодні Премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджено науково-популярній книзі Мирослава Мамчака "Тарас Шевченко і флот".

Таке рішення було прийнято на засіданні Комітету з премії імені В?ячеслава Чорновола 20 жовтня, повідомили у Відділі зв?язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо.

Книга заслуженого журналіста України Мирослава Мамчака є першим в Україні комплексним журналістським дослідженням маловідомої сторінки біографії Тараса Шевченка під час його дворічної служби на засланні у складі Аральської морської експедиції. Праця висвітлює також морську тематику в художній і мистецькій творчості Кобзаря.

Лауреат премії отримає грошову винагороду в розмірі 5 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лауреат цьогорічного "Букера" три рази номінувався на цю премію

На здобуття премії в Держкомтелерадіо України, яке її організовує, надійшло 79 творчих робіт, серед них -  публікації в друкованих ЗМІ, теле-  та радіороботи. Твори подали 27 авторів з 10 регіонів України.

Розгляд поданих робіт здійснював Комітет з премії імені В?ячеслава Чорновола, який очолює Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександра Курдіновича. До складу Комітету також входять представники Міністерства культури і туризму України, Національної спілки журналістів, громадської організації "Всеукраїнський благодійний фонд "Журналістська ініціатива".

Зараз ви читаєте новину «За книгу про службу в морі Тараса Шевченка заплатили 5 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі