вівторок, 15 червня 2021 09:26

Виставки в садах: як творити мистецтво під час пандемії
10

Шкільні команди поділилася досвідом виставок просто неба у шкільних садах
Фото: надала Каріна Дорошенко
Шкільні команди поділилася досвідом виставок просто неба у шкільних садах
Шкільні команди поділилася досвідом виставок просто неба у шкільних садах
Шкільні команди поділилася досвідом виставок просто неба у шкільних садах
Шкільні команди поділилася досвідом виставок просто неба у шкільних садах

Громадська організація "Місто-сад" презентувала результати своєї діяльності в рамках проєкту "Творимо мистецтво в шкільному саду".
У Києві команда зібрала представників шкільних команд і поділилася досвідом утілення п'яти виставок просто неба в шкільних садах. Учасниками проєкт стали команди учнів із міст України із населенням до 100 тис. Такими були умови конкурсу, які оголошували виконавці проєкту за інформаційної підтримки Міністерства освіти й науки.

Творили мистецтво в шкільному саду п'ять шкіл:

- Переяславська школа №3;
- Спеціалізована школа №9 в Олександрії;
- Ліцей "Лідер" у Смілі;
- ЗОШ №5 у Новограді-Волинському;
- Школа-дитячий садок №6 у Козятині.

За пів року підготування учні мали онлайн-лекції проєктного навчання, майстер-класи з макетування, архітектури, шрифтового наповнення тощо. Головною кураторкою проєкту стала Алевтина Кахідзе, яка допомагала учням утілити виставки. Також над проєктом працювали: Євгенія Кулеба (керівниця проєкту), Марія Борисова (менеджерка освітнього напряму), Каріна Дорошенко (менеджерка з комунікацій), Олена Орап (архітекторка), Дар'я Подольцева (дизайнерка).

У рамках проєкту створили спеціальні конструкції стендів. Їх розробляла архітекторка Олена Орап. 10 стендів мають можливість різного розташування, тому кожна нова виставка в школах буде унікальною. А спеціальні бетонні кріплення можуть перетворюватися на вуличні меблі в період між виставками.

Для усіх же, хто не став учасником проєкту, команда ГО "Місто-сад" запустила освітній онлайн-курс "Виставки в садах". 10 лекцій дають покрокову інструкцію, як створити виставку просто неба, з чого почати, як реалізувати. Лекції читають художники й куратори, які діляться своїм практичним досвідом: Алевтина Кахідзе, Станіслав Туріна, Олена Орап, Анатолій Бєлов, Ольга Шишлова, Ксенія Малих. Курс безплатний і доступний для всіх за реєстрацією на сайті: https://misto-sad-curator.com.ua/.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ потрібно модернізувати - гід Софія Грабовецька

Надалі команда "Місто-сад" ділитиметься своїм досвідом утілення виставок у садах. Адже галереєю може бути сад, парк чи сквер у кожному місті. А виставки просто неба є безпечні навіть в умовах пандемії.

За останні роки в Києві збільшилася кількість житлових комплексів, мостів, торгових і офісних центрів, магазинів та інших видів інфраструктури. Натомість стало менше парків і зелених районів.

Зараз ви читаєте новину «Виставки в садах: як творити мистецтво під час пандемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі