Ексклюзиви
понеділок, 31 травня 2021 20:01

Брудне повітря. "Мертві" будинки - як має змінитися Київ за 10 років
6

30 травня у Києві відзначали День міста. Святкували на Майдані Незалежності, Андріївському узвозі, Співочому полі, біля Арки дружби народів та ще близько 10 локаціях.

За останні роки у Києві збільшилася кількість житлових комплексів, мостів, торгових та офісних центрів, магазинів та інших видів інфраструктури. Натомість стало менше парків та зелених районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Втомилися від безконцертної ж..пи" - як Київ гучно відгуляв День міста

Gazeta.ua запитала у киян: якою вони хочуть бачити столицю за 10 років?

Автор: Лілія Мицко
 

Рената, 31 рік:

Я бачу Київ за 10 років чистим та екологічним. Повітря зараз дуже забруднює сміттєпереробний завод, будівництва, дороги. Замість парків та дерев - квартири, а парковок немає. Машину треба залишати бозна-де. Також немає у громадських місцях установок для людей з інвалідністю або хоча б туалетів спеціальних.

Автор: Лілія Мицко
 

Микола, 25 років:

Хочу, щоб більше історичних пам'яток відновили, бо все занедбали. Київ - місто з давньою історією, а зараз будують тільки нові житлові комплекси. Місто стає кам'яним. Ще аби залишки комунізму прибрали зі столиці, було б добре. Усе нагадує про радянські часи.

Автор: Лілія Мицко
 

Вікторія, 37 років:

Має бути багато туристичних локацій, а не тільки узвози та майдан. Гості столиці скупчуються в одному місці, а кияни не дуже хочуть шуму у вихідні дні. Хочу, щоб у Києві було багато зелені, не було "мертвих" будинків. ЖК побудували, люди купують квартири для того, щоб здавати. Коли немає мешканців, то у вікнах не горить світло. Здається, що місто пустує.

Автор: Лілія Мицко
 

Роман, 27 років:

Я мрію про те, щоб було чисто. У селах більше дбають навіть про це, аніж у столиці. У центрі немає смітників, сплять безхатьки, ламаються лавки у парках, на парканах графіті. Треба більше дбати про зовнішню культуру, щоб можна було назвати Київ європейською столицею.

Автор: Лілія Мицко
 

Юлія, 38 років:

Мають подбати про дороги у столиці. Сюди переїжджають із інших міст, щоб знайти роботу. Із кожним роком збільшується кількість мешканців, а з ними - машин. Навіть у вихідні дні доводиться стояти в заторах.

Автор: Лілія Мицко
 

Єгор, 27 років:

У мене біля будинку немає дитячих садків та аптек. Хочу, щоб за 10 років всюди було зручно, була розвинена інфраструктура. Також у Києві погані умови в громадському транспорті. Їдеш на роботу - і вже не хочеться нічого. Столиця може стати схожою на європейські міста, але для цього треба постаратися.

День Києва започаткували 1982 року. Саме тоді в Україні відсвяткували 1500-річчя від умовної дати заснування міста. Статус столиці України Київ отримає лише 1934 року.

Зараз ви читаєте новину «Брудне повітря. "Мертві" будинки - як має змінитися Київ за 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути