Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2012 15:22

Вуді Аллен здолав американську Гільдію сценаристів

Вуді Аллен здолав американську Гільдію сценаристів

Американська Гільдія сценаристів (Writers Guild of America, WGA) віддала приз за кращу роботу за підсумками минулого року Вуді Аллену за "Північ у Парижі" (Midnight in Paris).

"Північ у Парижі" - казка про літературні кафе та подорожі в часі - стала найкасовішою картиною Аллена, зібравши по усьому світі 148 мільйонів доларів, тоді як бюджет картини налічує 17 мільйонів доларів. Фільм увійшов в оскарівський список номінантів та номінувався на BAFTA, "Золоті глобуси" і приз Гільдії кіноакторів, проте нагород досі не отримав.

Сценарії Вуді Аллена нагороджуються вже вп'яте: гільдія преміювала його за "Енні Холл" (Annie Hall, 1979), "Бродвей Денні Роуз" (Broadway Danny Rose, 1984), "Ханну та її сестер" (Hannah and Her Sisters, 1986 ) і "Злочини і провини" (Crimes and Misdemeanors, 1989).

Премію за кращий адаптований сценарій віддали "Нащадкам" (The Descendants) Олександра Пейна (Alexander Payne), де Джордж Клуні грає адвоката, який вирішує, як йому ставитися до зрад дружини, яка лежить в комі, та що робити з величезним наділом землі на Гавайях.

Премії професійних гільдій вручаються з кінця січня по лютий та дозволяють передбачити потенційних власників "Оскарів".

Зараз ви читаєте новину «Вуді Аллен здолав американську Гільдію сценаристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі