Ексклюзиви
середа, 12 березня 2014 14:44

"Вони 70 років живуть у культі війни" - про митців, які підтримали агресію Путіна в Криму

"Вони 70 років живуть у культі війни" - про митців, які підтримали агресію Путіна в Криму
Фото: Meridian Czernowitz

"Немає нічого дивного, що росіяни, зокрема кіношники та артисти, підтримали дії Путіна в Україні", - каже українська письменниця Катерина Бабкіна про російських діячів культури, які поставили свої підписи під листом "На підтримку позиції президента по Україні і Криму". Про це вона написала на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

"Вони майже 70 років живуть в культі війни. Розповіді про війну, книги про війну, фільми про війну, які вони дивляться і знімають. Ми всі бачили ці фільми, передачі і книги. Люди там людяні, чоловіки мужні, жінки шляхетні, всі безстрашні й відчайдушні. Чесні. Справжні. Розумні. Дбають одне про одного. Віддають останнє, щоби допомогти тому, хто поруч. Не бояться. Не прогинаються. І от питання - де ви таке бачили в реальній Росії? Та дньом с огньом. От я думаю - байдуже їм, Крим не Крим, Путін не Путін. Їм просто хочеться до сліз, до судом потрапити з гівна, в якому вони живуть щодня, в ту світлу дійсність, котру для них уособлює Війна - в сильне, чесне, велике і величне життя з піднятою головою, яке має сенс. Не проклинайте. Просто ущербні люди".

Раніше позицію російських діячів культури, які підтримали позиції російського президента по Україні і Криму прокоментував для Gazeta.ua художник Олександр Ройтбурд. Зокрема він висловив думку, що "дуже мало зараз зустрічав російських людей, які адекватно можуть оцінювати те, що відбувається. Їх меншість, їх дуже мало. Вони для мене — це краще, що є в Росії. Краще, що сьогодні є в Росії — це люди, яким соромно за Росію. А за тих кому не соромно, соромно мені", - каже художник.

 

Зараз ви читаєте новину «"Вони 70 років живуть у культі війни" - про митців, які підтримали агресію Путіна в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі