понеділок, 04 лютого 2013 11:29

Володимир Сабодан розкритикував УГКЦ за підтримку Київського патріархату

Володимир Сабодан розкритикував УГКЦ за підтримку Київського патріархату
Володимир. Фото: gazeta.ua

Митрополит Київський і всієї України Володимир звинуватив Українську греко-католицьку церкву, очолювану Святославом Шевчуком, у підриві міжхристиянського діалогу в країні у зв'язку з визнанням таїнств хрещення, проведених у Київському патріархаті (Українська православна церква Київського патріархату).

Про це пише ЛIГАБiзнесIнформ.

"УГКЦ стала єдиною конфесією, що зробила фактичну підтримку українським розкольникам. Тим самим УГКЦ порушила принципи, які вироблені в ході як православно-католицького, так і міжхристиянського діалогу в цілому", - сказано в доповіді митрополита Володимира, який був зачитаний на Архієрейському соборі в Москві .

Голова УПЦ МП нагадав, що в рамках згаданого діалогу сторони зобов'язуються не вступати в офіційні контакти з тими церковними групами, які не мають канонічного визнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополита Володимира через суд хочуть позбавити звання "Герой України"

"Наприклад, Православна церква не підтримує контактів з розкольницькими групами всередині Католицької церкви, сподіваючись на те, що і офіційні представники католицької сторони відмовляться від контактів з групами, що не мають спілкування зі світовим православ'ям", - заявив владика.

Митрополит нагадав, що у 2012 році УПЦ КП направила звернення до предстоятелів помісних Православних церков, а також Римо-католицької церкви, Церкви Англії і УГКЦ з проханням про визнання дійсності таїнств хрещення, проведених в УПЦ КП. На звернення відреагували лише українські греко-католики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У лютому Москва спробує ліквідувати незалежність УПЦ (МП)" - Філарет

При цьому, за словами митрополита, відносини православних з греко-католиками в Україні "в цілому є не такими напруженими".

"Виникають лише окремі непорозуміння, головною причиною яких, на наш погляд, є спроби Греко-католицької церкви створювати і розвивати свої структури в регіонах з переважаючим православним населенням. Слава Богу, сьогодні нам вдалося не допустити порушень громадського порядку та конфронтації на релігійному грунті. Однак небезпека виникнення такого протистояння зберігається ", - сказав митрополит Володимир.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Сабодан розкритикував УГКЦ за підтримку Київського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути