Ексклюзиви
неділя, 23 вересня 2018 20:32

Володимир Лис та Надія Гуменюк презентували нові романи

Володимир Лис та Надія Гуменюк презентували нові романи
Волинська письменниця Надія Гуменюк також презентувала свій новий роман "Дожити до весни".Фото: Оксана Княжик

22 вересня на 25 Форумі видавців у Львові письмен ники з Волині Володимир Лис та Надія Гуменюк представили свої нові книжки "Стара холєра" і "Дожити до весни". Презентація відбулась у Львівській обласній науковій бібліотеці.

" Дорогою на Фестиваль української новели імені Коцюбинського у 2015 році я почув пісню "Гей-гоп Європа, баба хоче хлопа, а стара холера хоче кавалєра" . Вирішив, що треба щось написати. Мені почало крутитись в голові і навесні минулого року я придумав сюжет роману "Стара холера" і приступив до написання, - розповів Володимир Лис.

Тема роману про те, що жодна людина не може засуджувати іншу, для автора вона стала актуальною. Роман написаний у вигляді щоденника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Франції до Монголії: написали книгу про монаха, який під час Хрестового походу супроводжував короля

"Головний герой роману – Адам Тихіський, який все життя пас худобу. А таке прізвисько отримав, бо був дуже тихий. Але потім пристав до компанії хуліганів. Тоді вони захотіли його одружити , але не просто одружити , а з Євою, а Єва є в селі одна і це перша красуня на селі. Тому роман описує їхню історію зближення. Трохи додав гумору, бо одружувались вони вже в старшому віці".

Волинська письменниця Надія Гуменюк також презентувала свій новий роман "Дожити до весни".

"В книжці "Дожити до весни" я описала три захопливі історії про кохання і зраду, любов і ненависть, надію і випробування, що туго вплетені в суспільні реалії України. Це сюжет однієї жіночої долі, дуже непростої, непередбачуваної, сповненої таємниць, із карколомними поворотами. Лейтмотивом усього роману є сповідь червоної скрипки, що мандрувала з Парижа на Волинь і стала своєрідним свідком як історичних подій впродовж двох століть, так і особистих людських злетів та падінь".

На Book Fоrum презентували зібрання прозових творів про кримських татар "І народився день". Антологію уклали у видавництві "Майстер книг".

Зараз ви читаєте новину «Володимир Лис та Надія Гуменюк презентували нові романи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі