неділя, 28 жовтня 2012 16:48

Вокаліст Scorpions кинув у львівський зал півсотні барабанних паличок
9

Фото: Фото: Павло Паламарчук

27 жовтня німецька рок-група Scorpions виступила на львівському Велотреку СКА на вул. Клепарівській, 39а у рамках другої частини прощального туру "THE FINAL STING". Через 45 років після заснування Scorpions Клаус Майне, Рудольф Шенкер і Маттіас Ябс вирішили підвести підсумки кар'єри прощальним світовим турне.

Концерт повинен був початися о 19:00, але розпочався з майже двогодинним запізненням. Фанати нарікали на неосвітлені вулиці, відсутність парковок, туалетів та вказівників до Велотреку. Приміщення велотреку із накриттям - найбільше у Львові такого типу, де можна вмістити більше 10 000 людей та складну техніку і сцену. Для фанатів було передбачено усього три головних входи, перед якими була велика тиснява. Всередині для глядачів із фан-зони не вистачало туалетів. Дівчині із фан-зони стало погано, її на руках через натовп винесли працівники швидкої допомоги.

Сцену із подіумом у формі букви "Т" монтували три дні. Загалом усе обладнання заважило більше 25 тон. Для перевезення орендували вантажний літак АН-12. Звукове і світлове обладнання транспортують на чотирьох 20-тонних вантажівках. Технічний райдер групи розписано на 60-ти сторінках. Музиканти виходили із гітарами з яких йшов дим, міні-сцена для барабанів була підвішена до стелі і хиталася під час особливо сильних партій.

Більше ніж 7 тисяч квитків розкупили за місяць до початку концерту. Квитки у фан-зони коштували 200, 390, 500 грн. У сектори із сидячими місцями від 690 до 1990 грн. Багато фанатів прийшли цілими родинами - дідусі приводили внуків, батьки із дітьми.

На розігріві концертів Scorpions у Львові виступав учасник телепроекту "Голос країни-2" Олександр Онофрійчук з групою Strong Time.

На сцені літні рокери стрибали, танцювали, бігали та кричали. Барабанщик взагалі роздягнувся до пояса та демонстрував свої татуювання та чудову фізичну форму. Scorpions виконали свої класичні хіти, акустичні балади, пісні з останнього студійного альбому "Sting in the tail".

Під час виконання балади "The best is yet to come" фанати із перших рядів кинули Клаусу Майне український прапор. Вокаліст кілька наступних пісень виступав із ним на плечах.

Після кожної пісні Майне кидав у зал особисті речі та більше ніж півсотні барабанних поличок. Також Майне сказав кілька слів українською: "Привіт, як справи, Львів?". Майже усі хіти, а особливо "Wind of Change" зал співав разом із кумирами. Завершили свій виступ німецькі музиканти піснею "Rock you like a hurricane".

Через 20 хвилин після останньої пісні гурт поїхав на п'яти чорних "Мерседесах" класу SL-210 у п'ятизірковий готель в центрі міста. Окрім офіційної охорони та ДАІ їх супроводжували мотоциклісти із львівського байк-клубу "Галіція".

Після Львова музиканти відвідають також Київ (29 жовтня) і Дніпропетровськ (31 жовтня). Це вже друга частина прощальних концертів Scorpions в Україні: у 2010-2011 роках група зібрала аншлаги в Києві, Одесі та Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Вокаліст Scorpions кинув у львівський зал півсотні барабанних паличок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі