середа, 27 грудня 2017 13:38

У Львові закривається відома книгарня: звинувачують Садового

У Львові закривається відома книгарня: звинувачують Садового
У "Книжковому дворику" часто проводили літературні заходи. Фото: uzhgorod.net.ua

Львівську книгарню "Книжковий дворик", яка відкрилася 2014 року на вул. Винниченка, вирішили закрити через високу вартість оренди. Про це повідомила директорка магазину Любов Хомчак.

"Кожен фініш – це, по суті, старт. Хотілося б, щоб у Львові була така книгарня. Зараз орендна плата за користування приміщенням – 8 тисяч гривень – є для нас надто великою", – сказала Хомчак.

У "Книжковому дворику" проводили презентації, зустрічі з письменниками, видавцями. Громадськість закриття книгарні обурило.

"Дуже недобра звістка зі Львова. Любов Хомчак закриває свій "Книжковий дворик" – затишний культурний і духовний центр галицького культурного П'ємонту. Я, звісно, напишу свій лист-обурення меру Андрію Садовому. Але, львів'яни і гості славного граду! Звертаюся до всіх, хто не хоче у Львові суцільного брудного ґенделика. Не може ж такого бути, аби не було виходу. Коли випадає книга із рук, приходить морок. Львів – це не лише безцеремонний туристичний бізнес але, насамперед древня культура і шанобливе ставлення до будівничих культурного простору", - написала на сторінці в Facebook письменниця Наталя Дзюбенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З літа не прочитав жодної художньої книжки": міністри розповіли про літературні вподобання

"Сумно, що Андрій Садовий (навмисно чи як?) руйнує образ Львова – міста письменників і художників, міста, де народилася "Просвіта" (ледь не позбавили приміщення), міста, чарівного своїми мистецькими надбаннями, традиціями. Пиво-кава-шоколад! Пампухи і пляцки… Такий ряд вибудовується для туристів, для всієї України. Львів університетський, місто книгодрукування, театру Заньковецької та Львівської опери, місто інтелігенції, "Манускрипту з вулиці Руської" поволі втрачає свою галицьку корону... "Книжковий дворик" – не перший, тут нагидали спочилого в Бозі "Художника". Страшно, якщо на пам'ятках українського П'ємонту з'являться відбитки пальців, жирних від львівських ковбасок і пампухів", - прокоментувала закриття книгарні письменниця Любов Голота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжку Гітлера пропонували як кращий подарунок до Різдвяних свят

У Слов'янську на Донеччині відкрили магазин мережі "Книгарня Є". Пропонують книжки українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «У Львові закривається відома книгарня: звинувачують Садового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі