середа, 06 липня 2022 19:02

Вишивка стала частиною Dior – дизайнерку надихнули панно українки

Днями у Парижі відбувся показ нової кутюрної колекції бренду Dior. Українська вишивка стала одним із ключових елементів декорації шоу – стіни були прикрашені вишитими панно української художниці Олесі Трофименко.

Усі полотна ручної роботи. Про це повідомляє The Guardian.

З українською мисткинею креативна директорка модного будинку Марія Грація К'юрі познайомилася навесні 2022 року. Вона була вражена роботою українки, що була представлена в музеї сучасного мистецтва в Римі.

Автор: Christian Dior
  Роботи української художниці прикрасили показ Dior
Роботи української художниці прикрасили показ Dior

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Раніше малювала котиків" – 15-річна українка створює щемливі картини про війну

"Я запросила українську художницю попрацювати зі мною, бо мене вразили ці образи, символи того, що навіть під час війни є велике прагнення до відродження. Тому я подумала, що важливо також спробувати дати художниці, якій зараз важче творити, можливість створювати, вступити з нею у діалог", – зазначила дизайнерка.

Автор: Christian Dior
  Роботи української художниці прикрасили показ Dior
Роботи української художниці прикрасили показ Dior

Полотна Олесі були вишиті вручну майстрами Chanakaya School of Craft у Мумбаї. На роботах художниці були зображені дерева життя, якого доповнювали квіти, плоди та птахи. Панно уособлюють жіночність, продовження життя та світле майбутнє.

Креативна директорка бренду Марія Грацію Кюрі надихалася полотнами українки. Тому вишивка прикрашала всю колекцію: сукні-сорочки з білого мережива, глісовані спідниці, укорочені жакети з бахромою, блузки з вільними рукавами тощо.

Американська кінозірка 54-річна Джулія Робертс покрасувалася у вбранні від українського бренду. Босонога акторка постала в темній сукні в квітковому стилі.

Зараз ви читаєте новину «Вишивка стала частиною Dior – дизайнерку надихнули панно українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі