четвер, 03 травня 2012 09:31

Спецтема: Євробачення-2012

Вірменію оштрафували за відмову брати участь в "Євробаченні"

Вірменію оштрафували за відмову брати участь в "Євробаченні"
Фото: lenta.ru

Європейський мовний союз оштрафував Вірменію за відмову брати участь в "Євробаченні" в Баку. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

Згідно з рішенням ЄМС, Вірменія повинна буде внести повний внесок за участь у конкурсі, а також виплатити ще половину цієї суми в якості штрафу. Крім цього, Громадське телебачення Вірменії повинне буде показати фінал "Євробачення" в прямому ефірі.

У союзі зазначили, що у разі відмови виконувати згадані рекомендації Вірменія може бути відсторонена від "Євробачення" в 2013 році. При цьому представники ЕМС підкреслили, що рішення про штраф було винесене згідно з регламентом проведення конкурсу, без урахування причин, за якими Вірменія відмовилася від участі в ньому.

Вірменія офіційно відмовилася від участі в "Євробаченні" 7 березня. Раніше група вірменських виконавців звернулася з відкритим листом до Громадського телебачення країни, в якому закликала до бойкоту конкурсу. Приводом для цього стала загибель вірменського солдата на кордоні з Азербайджаном, який, як передбачалося, був убитий азербайджанським снайпером. Згодом, однак, стало відомо, що солдата застрелив товариш по службі.

Конкурс "Євробачення" пройде в Баку з 22 по 26 травня. Азербайджан отримав право його проведення завдяки перемозі дуету Ельдара Гасимова і Нігяра Джамала на "Євробаченні" в 2011 році в Німеччині.

Нагадаємо, Україну цього року на співочому конкурсі представлятиме Гайтана.

Зараз ви читаєте новину «Вірменію оштрафували за відмову брати участь в "Євробаченні" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі