субота, 05 лютого 2011 20:06

Вірастюк і Силантьєв представили дитячу книжку про спортсменів (ФОТО)
8

Сьогодні українські спортсмени Денис Силантьєв, Анна Безсонова та Василь Вірастюк відвідали Львів. У книгарні "Є" презентували дитячу книгу про спортсменів "Зіркові історії успіху".

До книги увійшло 13 історій українських спортсменів. Від першої особи про свої досягнення розповідають Денис Силантьєв, Сергій Бубка, Ганна Безсонова, Наталія Добринська, Ірина Мерлені, Василь Вірастюк, Яна Клочкова, Вадим Гутцайт, Василь Ломаченко, Олександра Волкова, Ганна Сорокіна, Олена Костевич, Андрій Гусін.

"Книга виникла з ініціативи дружини чемпіона світу з плавання Дениса Силантьєва – Інни. Її писали 9 місяців, - розповіла Мар'яна Савка із "Видавництва Старого Лева", яке надрукувало книгу. - Спортсмени розповідають про своє дитинство, різні моменти життя і кар'єри, дають поради. Планувалося, що в книгу ввійдуть ще історії Кличків, але забракло часу. Видання розраховане на дітей у віці 8-12 років, але буде цікавою і батькам".

Книга вийшла тиражем 5 тис. примірників, має 85 повноколірних сторінок. "Зіркові історії успіху"оформлені як подарункове видання, коштують 60 грн.

"Свій авторитет у спорті я вирішив направляти на суспільну діяльність. Після Олімпійських ігор почав займатися популяризацією фізичної культури, проектами для оздоровлення людей, навчання дітей-сиріт. А зараз ми з Фондом підтримки молодіжного та олімпійського плавання вирішили зайнятись духовним збагаченням дітей", - сказав Силантьєв.

Чемпіони також разом пішли у дитячий садочок №43 та прочитали дітям казки.

Нагадаємо, у Львові кілька років поспіль тривають проекти "Прочитай дитині книжку", "Розкажи дитині казку". Раніше у місті читали казки Віталій Кличко, Володимир Гришко, Богдан Бенюк, Олександр Ярмола з гурту "Гайдамаки" та Олександр Положинський з гурту "Тартак". На так званих "Ярмарках спорту" львівських дітей вчили плавати Денис Силантьєв та Яна Клочкова.

У найближчі два місяці щоп'ятниці дітям у різних закладах читатимуть ведучі радіо, співаки Наталка Карпа, Зоряна, Владіслав Левицький, гурт "Пікардійська Терція" та Андрій Котельник.

Gazeta.ua

Фото: Ігор Хомич

Зараз ви читаєте новину «Вірастюк і Силантьєв представили дитячу книжку про спортсменів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі