вівторок, 12 листопада 2013 17:00

Винуватець Скнилівської трагедії в колонію їздив на роликах

Влітку цього року вийшов на волю Володимир Топонар, пілот літака Су-27, який розбився 27 липня 2002 року у Львові на Скнилівському летовищі. Він відсидів 8 років у Кагарлицькій виправній колонії №115, що в селі Зікрачі Кагарлицького району на Київщині. Зараз він живе за 2 км від колонії у хаті, яку орендує разом із дружиною.

"В колонії Топонар жив у звичайній кімнаті на 8 чоловік. Щодня ходив на роботу. Працював на сільськогосподарському підприємстві, що знаходиться на території колонії. Прибирав на свинофермі, вантажив вагони, полов картоплю і збирав капусту. В колонії він ні з ким не спілкувався, бо був високої думки про себе", - розповів кореспонденту Gazeta.ua головний інженер колонії Олександр Юрченко.

Під час відбування покарання Топонар розлучився із своєю першою дружиною Іриною, яка була його адвокатом, і взяв за жінку кримчанку Світлану. Вона приїхала до нього з Феодосії.

"Перша жінка за нього весь час воювала, а він собі знайшов іншу. Світлана почала приїжджати до нього на побачення з 2006 року. Трохи пізніше переїхала в Зікрачі і зняла хату біля ставка. За кілька місяців вони розписалися. Весілля святкували в колонії. Пили чай з тортом. Через рік Володимир написав заяву на отримання пільги — просив дозволити жити у селі разом з дружиною. Дозвіл йому дали. Останні роки Топонар жив у селі. Щоранку приходив на перекличку в колонії і до вечора працював так, як й інші засуджені", - розповів Юрченко.

"На роботу він їздив на роликах. Казав, що так економить багато часу. Їздив швидко. Але інколи корови заважали. Зараз він працює в Кагарлику в якійсь приватній фірмі. Чим займається його дружина, не знаю. Часто бачу, як вона прогулюється селом", - додав він.

Хата Володимира Топонаря знаходиться зразу за місцевим ставком. За кілька метрів від воріт збудований шалаш із соломи. Вдома господарів не було. На дверях висів замок.

Зараз ви читаєте новину «Винуватець Скнилівської трагедії в колонію їздив на роликах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути