вівторок, 18 лютого 2014 14:32

Вінницький художник розмалював на яйцях сюжети Шевченківських творів
33

Фото: Тетяна Сарахан

61-річний Петро Пипа з села Андрушівка Погребищенського району на гусячих яйцях малює сюжети творів Тараса Шевченка. Колекцію з двохсот дряпанок художник представив на персональній виставці у Вінницькому художньому музеї. Приурочив до 200-річчя від дня народження великого Кобзаря. Одне яйце відвідувачі оцінюють у 800 гривень.

"Насправді, моя авторська робота коштує сто гривень. Одне яйце малюю день. Спочатку варю пусте в наварі з грецького горіха декілька хвилин. Потім обсушую. Малюю простим гострим олівцем і вибілюю, - каже Петро Пипа. - Маю "Кобзаря". Перед роботою завжди перечитую твори. Мій батько читав "Кобзаря", коли малими сиділи на лежанці. А мені стидно, що своїм дітям його не читав. Проте внук вчить напам'ять".

До виставкової зали заходить кілька відвідувачів. Вдивляються у картини з дерева та дряпанки.

"Ого, ще такого не бачили. Про дряпанки чув, а знаю тільки за писанки і крашанки. Таку дряпанку не гріх собі таку купити та ще й в рік вшанування великого Кобзаря. З зображенням Шевченка чи сюжету його творів я б оцінив у гривень 800. Взагалі така штука не оцінюється. Від них йде сильна енергетика. Її хочеться взяти в руки і роздивлятися" — відказує вінничанин 22-річний Владислав Задорожний.

Окрім дряпанок на виставці представлені 20 різьблених панно. На них — теж сюжети з творів Тараса Шевченка.

"Такі картини я роблю десь приблизно місяць. Найкращі породи для роботи це липа, груша, осокор, дуб. Покриваю воском. Одну оцінюють у 2,5-3 тисячі гривень. ", - додає художник.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький художник розмалював на яйцях сюжети Шевченківських творів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі