пʼятниця, 20 липня 2012 18:08

Вінничан змушують йти до лікаря через нову медичну реформу

У вінницьких мікрорайонах Центр та Слов'янка на під'їздах будинків з'явилися оголошення:
"Шановні мешканці. Згідно Наказу МОЗ України від 3.01.2012 просимо всіх обов'язково з'явитися до свого сімейного лікаря за адресою Першого травня, 44 з паспортом. У разі відмови подання паспортних даних, поліклініка обслуговувати вашу сім'ю не буде. Документи будуть приймати у кабінеті 310 ІІІ поверх. З повагою адміністрація КЗ "ЦПМСД №2". Також в оголошенні вказані години прийому документів.

У Вінницькій області триває експериментальна медична реформа. Всі міські лікарні перетворили у центри первинної медико-санітарної допомоги. В одній будівлі об'єднали поліклініку для дорослих і дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР прийняла закон про екстрену медичну допомогу

КЗ "ЦПМСД" розшифровується як комунальний заклад "Центр первинної медико-санітарної допомоги".

"Ми повністю оновлюємо реєстраційні картки пацієнтів. Документи подаються обов'язково, без виключення. Нам треба знати прописку кожної людини", - розповіла Gazeta.ua Тамара Кривов'яз, головний лікар.

Мешканці у свою чергу не вельми задоволені ініціативою лікарів.

"Я не маю вінницької прописки. Сім років поспіль винаймаю квартиру на Слов'янці. У лікарні по вулиці Першого травня обслуговуємося два роки. Для цього разом із дружиною написали заяву на ім'я завідуючої та дали по 50 гривень благодійного внеску, - розповідає 30-річний Сергій Грушко. - Відповідно, знову потрібно буде переписувати заяву, що я бажаю в них обслуговуватися та платити гроші. Ось для чого це все й робиться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Медична реформа вдарить по селянах та жителях райцентрів"

"У мене немає часу носити ксерокси у лікарню. Уявляю, яка там черга до кабінету, що їх приймає. Вже як припече, тоді й оформлюся", - каже Микола Гладко, 48 років, який мешкає в центрі неподалік Укртелекому.

"Не подобається мені це нововведення. Таке враження, що у Вінниці все робиться для того, що люди не ходили в лікарні. Все перетасували. Об'єднали дорослих з грудними дітьми. Тепер ще й документи їм давай. Може, хтось візьме кредит на мої імя", - каже 24-річна Ірина Антонюк.

Зараз ви читаєте новину «Вінничан змушують йти до лікаря через нову медичну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути