вівторок, 05 квітня 2011 17:53

Віктюк під час репетиції може раптом полетіти в інше місто - актриса

Віктюк під час репетиції може раптом полетіти в інше місто - актриса

Сьогодні в Київському театрі оперети покажуть спектакль "Фердінандо" режисера Романа Віктюка. Вперше він поставив його 1994-го в Санкт-Петербурзі, кілька років тому відновив виставу.

Про це Gazeta.ua розповіла одна з головних актрис Ера Зіганшина, яка грає стару баронесу.

"Ми кілька років грали цю п'єсу, всюди з нею їздили. Це був складний час, час хитань і нерозуміння, що відбувається і з ким відбувається. Вона чудово йшла в Москві та в багатьох інших містах, крім чомусь Санкт-Петербургу. Потім наш герой, м'яко кажучи, виріс і став 40-річним чоловіком, а герою за п'єсою - до 20 років. І тоді почався пошук на цю роль молодого артиста, який тривав кілька років. Це було непросто, особливо на таку непросту п'єсу з режисурою Віктюка. Сьогодні цей спектакль більш доречний, якщо судити по тому, як нас приймають, як реагують на виставу глядачі", - сказала Зіганшина.

Актриса пригадала, що в 90-ті були інші декорації - велика ротонда із ліанами, а головний актор ефектно з'являвся у "розкішному" білому одязі. Тепер Фердінандо виходить на сцену у джинсах та звичайній сорочці, як сучасний пересічний хлопець. Його грає 27-річний Роман Полянський.

"В мені теж є спокусник. І я теж люблю життя і намагаюсь зробити людям щось приємне. Фердінандо дарує кохання, промінчик сонця, але він - не крадій, як про нього пишуть. Баронеса віддає йому свою скриню, бо заради щастя готова на все. Ця вистава саме про кохання, знаєте, є таке слово. Робота з Віктюком відкрила в мені багато нового. Багато чого я сам від себе не очікував", - зазначив Полянський.

"Треба знати Романа Віктюка. В нього може змінитися настрій і він оголосить перерву. Перерва вже закінчилася, актори зібралися, а його - немає. Піджак режисера висить на стільці, всі чекають. А виявляється, він полетів в інше місто. Але репетиції цього спектаклю проходили в чудовій атмосфері, це був справжній фонтан", - додала Ера Зіганшина.

Зараз ви читаєте новину «Віктюк під час репетиції може раптом полетіти в інше місто - актриса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі