четвер, 12 липня 2012 17:15

Віктор Пінчук опинився у списку найвпливовіших колекціонерів світу

Віктор Пінчук опинився у списку найвпливовіших колекціонерів світу
Віктор Пінчук — український підприємець, мільярдер та меценат. Засновник інвестиційно-консалтингової компанії EastOne та благочинної організації Фонд Віктора Пінчука. Один із найбагатших олігархів України. Фото: neformat.co.ua

Віктор Пінчук вже вп'яте увійшов до рейтингу 200 найвпливовіших колекціонерів світу за версією журналу "ARTnews" (The ARTnews 200 Top Collectors), який було опубліковано у липневому випуску видання. Український бізнесмен, громадський діяч та засновник PinchukArtCentre стає учасником списку вже 5 рік поспіль.

Рейтинг найвпливовіших колекціонерів ТОП-200 від "ARTnews" – до якого входять відомі представники світу моди, розваг, фінансів, технологій, ЗМІ та нерухомості – складається кореспондентами журналу у 22 країнах світу, які опитують колекціонерів, дилерів, аукціоністів, директорів музеїв, кураторів і консультантів.

Згідно з 22-м щорічним рейтингом в десятку найактивніших колекціонерів увійшли: Хелен і Бернар Арно, Дебра та Леон Блек, Едит та Елі Броуд, П'єр Чен, Александра та Стівен Коен, Джо Керол і Рональд С. Лаудер, Дімітрі Мавроматіс, Філіп С. Ніархос, Франсуа Піно, Шейха аль-Маясса бін Хамад бін Халіфа аль-Тані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять годин тривав концерт Елтона Джона і "Квін"

Також до списку увійшли: ювелір Лоренс Графф; венчурні капіталісти і філантропи Барбара і Джон Фогельштайн, Тадасі Янаї, власник глобальної мережі роздрібної торгівлі одягом Uniqlo; Франсуа Піно, який керує компанією з продажу предметів розкоші PPR; голова AllianceBernstein Пітер Краус і його дружина Джілл; спадкоємиця Walmart Еліс Волтон, бізнесмен Роман Абрамович та засновниця центру сучасної культури "Гараж" Даша Жукова.

Мілтон Естероу, редактор і видавець "ARTnews", відмітив, що і дилери і аукціоністи зійшлися на тому, що "арт-ринок все більше стає глобальним ринком. Постійно з'являються нові колекціонери з різних країн, включаючи Китай, Індонезію, Індію, Росію і Південну Америку. Але експерти кажуть, що американці все ще впевнено правлять на цьому ринку".

Як і раніше, найпопулярнішим видом мистецтва в колекціях ТОП-200 від "ARTnews" залишається сучасне мистецтво: 84% збирають сучасне мистецтво, 37% – мистецтво модернізму, 14% – повоєнне мистецтво/абстрактний експресіонізм (10% в минулому році); 8% – імпресіоністів/пост-імпресіоністів; 8% – старих майстрів; 6% – декоративне мистецтво (меблі, дизайн, текстиль, кераміка). Крім того, 5% колекціонують африканське/племінне/первісне мистецтво. Американське мистецтво колекціонують 11%; азіатське мистецтво – 6%; австрійське/німецьке мистецтво 6%, на латиноамериканське припадає 4%.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Пінчук опинився у списку найвпливовіших колекціонерів світу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі