неділя, 16 травня 2021 00:45

Вийшов трейлер з чорною актрисою в ролі королеви Англії

Вийшов перший трейлер міні-серіалу "Анна Болейн". Ще до виходу став відомий тим, що королеву втілить темношкіра актриса. А саме британська модель з ямайським корінням Джоді Тернер-Сміт.

Трьохсерійна драма вийде в травні, на Channel 5. Це психологічний трилер, який розповість про останні місяці життя Анни Болейн.

"Вона здогадувалась про страту. Робила все можливе, щоб забезпечити майбутнє своєї дочки Єлизавети І. Болейн була занадто амбіційна для свого часу. Кинула виклик патріархату. За це її й вбили. Ми переосмислимо історію цієї культової жінки з точки зору фемінізму. Тому серіал не сподобається тим, хто чекав просто переказу "Тюдорів", - кажуть продюсери майбутнього серіалу Фей Уорд і Ханна Фаррелл. Вони ж продюсували стрічку "Ще одна з роду Болейн" 2008-го. Тоді роль королеви виконала Наталі Портман, її сестри - Скарлетт Йоганссон.

Трейлер починається з суду над Анною Болейн. Вона не визнає себе винною у державній зраді. Трейлер продовжує нарощувати емоційну напругу кадрами її пологів, а потім ставить низку запитань: "Нечесна чи віддана?"; 'Зрадник чи новатор?' і "Грішниця чи свята?". У кінці королева заявляє глядачу: "Світ дізнається, що я невинна".

Автор: Channel 5
 

Раніше Джоді Тернер-Сміт, яка грає Болейн, розповіла в інтерв'ю, що її життя перегукується з королевою. Розуміє її, бо лише нещодавно народила дитину.

"Мало що змінилося з часів Анни Болейн. Бажання знищити могутніх жінок все ще присутнє в нашому суспільстві. Подивіться на останні чотири роки в Америці. Подивіться, як певні політики
говорили про жінок, які наважились бути напористими або демонстрували свій інтелект та силу. Тільки згадайте, як Трамп назвав Клінтон неприємною жінкою. Не кажучи вже про те, як суспільство демонструє своє бажання зробити жінок безсилими. Щороку в деяких країнах позбавляють розпоряджатися своїм здоров'ям та життям. Таке жорстоке поводження в тому числі є наслідком нерівності та расизму", - каже актриса в інтерв'ю The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незрозуміло, чому чорним акторам так хочеться грати білих - мистецтвознавиця

Додають, що останнім часом є тенденція, що відомих особистостей в кіно грають люди інших національностей. Наприклад, індійський актор зіграв Девіда Копперфілда, у серіалі від Netflix "Бріджертони" з'явилася чорна королева Шарлотта. Тому вибір Джоді Тернер-Сміт на роль королеви викликав критику в соцмережах.

"Я обрала актрису не через колір шкіри. Так, у неї немає типового для зображення Анни Болейн рудого волосся, наприклад. Але я категорично наполягаю, що краще за неї ніхто б не зіграв саме нашу Болейн - жорстоку, складну і пристрасну. Мені довелося пояснити на кастингу деяким акторам іншої національності: "Ви тут не заради галочки. Це не реклама Benetton. Ми чекаємо від вас максимальної віддачі та якосної гри", - каже режисерка Ліндсі Міллер.

Зокрема, служницю королеви грає Медж Шелтон - актриса бразильського та британського походження. Має великий досвід на театральній сцені, грала в "Отелло" та "Йерма". За її словами, в театрі давно багаторасовий акторський склад, усі звикли. Тож здивована, що в ситуації з серіалом це викликало обурення.

Автор: CBS
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує фестиваль Американського кіно: що подивитися

Анна Болейн була другою дружиною Генріха VIII. Коронація відбулась 1533-го. Замість обіцяного спадкоємця народила дівчинку. Опісля мала декілька викиднів. Монарх звинуватив Болейн у зраді. Її стратили 19 травня 1536 року.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов трейлер з чорною актрисою в ролі королеви Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі