четвер, 22 жовтня 2020 00:45

Вийшла книжка про ДНР у складі України та пригоди журналіста на війні

Вийшла книжка про ДНР у складі України та пригоди журналіста на війні
Журналіст Юрій Луканов дебютував у художній прозі книгою творів про Донбас. Фото: Юрій Луканов

Журналіст Юрій Луканов видав книжку, до якої увійшли оповідання про ДНР у складі України під загальною назвою "Знайти убивцю Фільова" і роман "Репортер Волковський".

Оповідання змальовують фантасмагоричну ситуацію, коли ДНР увійшла до складу України на правах автономії. Деякі з колишніх бойовиків зуміли приховати свої злочини, стати "шанованими людьми", а хтось із них навіть пробився у депутати Верховної Ради. Прагнуть карати колишніх воїнів, котрі виступили на захист України. Проте ні жертви злочинів, ні колишні воїни не сидять склавши руки, а вживають заходів. Мир настав лише формально. Триває підпільна війна, за сюжетом.

"Репортер Волковський" - роман про пригоди журналіста. В основі твору - особистий досвід автора, який висвітлював Майдан, анексію Криму, війну на Донбасі.

У Криму головний герой Іван Волковський визволяє з полону французького телеоператора. Потім їде у Донецьк, оскільки у полоні опинився його колега. Дорогою стає свідком, як снаряд бойовиків влучає у пасажирський автобус і вбиває кількох людей. Опиняється у в'язниці "Ізоляція". Разом із другом постають перед моральним вибором - збрехати на користь російської пропаганди й визволитися чи відмовитися й залишитися в полоні, ризикуючи здоров'ям і життям. Також шукають відповіді на питання, як поводитися журналісту країни, на яку напали - зберігати нейтралітет чи шукати інакші підходи, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшла книга про Зеленського "Янелох"

"Юрій Луканов так точно описав денеерівський концтабір, що складається враження, ніби він сам там був. Суттєвих розбіжностей його опису з реальністю, яку влітку 2014-го я спостерігав протягом 48 діб, майже немає. Вкупі з вигаданими, але дуже типовими персонажами, викладене Юрком може здатися читачам абсурдом, але реальність не менш абсурдна. Думаю, це хороша проза, якій можна довіряти", - каже колишній в'язень "Ізоляції" Дмитро Потєхін.

Передмову написав доктор політології, професор Києво-Могилянської академії, автор книжки "Війна Путіна проти України" Тарас Кузьо.

Видання можна замовити, написавши автору на електронну пошту: [email protected]

Навесні Юрій Луканов випустив збірник політичних епіграм "Янелох", який став третьою в серії аналогічних видань. Раніше вийшли "Козюльки" і "Колода від Ющенка". Два роки тому Центр інформації про права людини видав документальну книжку Луканова "Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму".

Зараз ви читаєте новину «Вийшла книжка про ДНР у складі України та пригоди журналіста на війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі