четвер, 12 березня 2020 12:49

Вийшла книга про Зеленського "Янелох"

Вийшла книга про Зеленського "Янелох"
Юрій Луканов видав книгу про Володимира Зеленського і його команду

"Янелох" має назву книжка про Володимира Зеленського і його команду. Автор збірника політичних "козюльок-епіграм та інших приколів" журналіст Юрій Луканов. Колись видавав аналогічні "Козюльки" і "Колоду від Ющенка". Книжка має кишеньковий формат і складається з семи розділів.

"Я тепер визначився остаточно і безповоротно, - пише Юрій Луканов у передмові, - Моєю найбільш натхненною Музою, точніше Музом, є Володимир Зеленський. Ну і його видатна команда. Жоден політик до нього, жодна політична партія до "Слуги народу" не спонукали мене так часто сідати за писання. Отож, потоки моєї жовчі, які виливалися на комп'ютер у вигляді римованих козюльок, виросли в рази. За що я їм дуже вдячний".

Крім коротких епіграм, до видання увійшли вірші. Один з них "Не вбивай Зеленського, Марусю!" присвячений відео-зверненню до президента ветеранки АТО Марусі Звіробій, яке вона виклала в мережу разом із нардепкою від Європейської солідарності Софією Фединою в листопаді 2019-го.

"Хоч, Марусю, ти й з великим понтом

Все ж погрозу заховай свою гнилу.

Поки ти відсиділась на фронті,

Мужньо з Путіним боровся він в тилу".

"Крім Зеленського і його команди, героями книги стали ті, хто визначає нинішню політику з кулуарів, іноземні друзі глави держави на зразок Путіна і Макрона або ті, хто впливає на міжнародну політику нинішнього глави держави, - продовжує Луканов. - Переживаю за психологічну рівновагу головного героя книги: у випадку болючої реакції на мою творчість пропонує прочитати віршик з обкладинки:

"Я козюльки злі пишу – ніде правди діти.

Та герої їхні всі можуть порадіти,

Що слугують графоману як жива мішень,

Адже добрими бувають епітафії лишень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омелько п'є в гаражі, плаче, розмовляє з куркою. Бо нема більше з ким

"В "Янелох" увійшли і деякі публікації із попередніх моїх книжок. Там є епіграми на всіх президентів України та на інших помітних політиків. А розділ "Хай квітне оргазмом життя на землі" містить твори, котрі друкувалися свого часу у збірнику "Ніч еротичної поезії", виданому братами Капрановими. Правдапісля їх прочитання більше хочеться сміятися, ніж кохатися, але одне другому не заважає.

Моя "Еротично-патріотична страшилка" навіть знайшла міжнародне визнання. Російський телеканал тамтешнього міністерства оборони "Звезда" перклав цей твір російською і присвятив йому цілий репортаж. Він негативно оцінив мою творчість , вважаючи, що знущаюся з росіян."

Художнє оформлення книги "Янелох" зробив Микола Костилєв. Художник раніше оформлював обкладинку "Колоди від Ющенка".

Купити книгу "Янелох" можна на Facebook сторінці автора або в книгарнях.

1996-го Юрій Луканов видав книгу про про діючого на той час голову України "Третій президент. Політичний портрет Леоніда Кучми".

Також є автором книг "Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму","Європейський феєрверк". Написав близько сотні репортажів з Майдану, анексії Криму і війни на Донбасі.

Був продюсером і автором сценаріїв історичних документальних фільмів "Три любові Степана Бандери", "Хто ви є, містер Джекі?" - останній про дисидента-журналіста Валерія Марченка. Був співавтором сценарію десятисерійного документального фільму "НАТО: свій чи чужий?".

Недавно завершив роман про журналіста на війні з робочою назвою "Безсилля Волковського".

Зараз ви читаєте новину «Вийшла книга про Зеленського "Янелох"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі