середа, 25 січня 2012 10:40

Відомий кінорежисер Тео Ангелопулос помер після ДТП на зйомках

Відомий кінорежисер Тео Ангелопулос помер після ДТП на зйомках

Видатний грецький режисер Теодорос (Тео) Ангелопулос помер в ніч на середу після того, як був збитий мотоциклістом на знімальному майданчику свого фільму, повідомила поліція.

Режисерові було 76 років. Він помер від травм голови в лікарні в південному передмісті Афін. Нещасний випадок стався на шосе на південь від Афін, його подробиці поки невідомі.

Зйомки проходили на шосе в південному передмісті Афін. Семидесятишестирічний режисер переходив дорогу і був збитий мотоциклістом. Ангелопулоса доставили в лікарню з серйозними травмами, він перебував на апараті штучного дихання.

Ангелопулос, один з найбільш відомих грецьких режисерів, народився в 1935 році. Навчався в Афінському університеті та в Сорбонні, працював журналістом і кінокритиком. Почав кінокар'єру в кінці 60-х років минулого століття. Співпрацював з відомим оператором Йоргосом Арванітісом і сценаристом Тоніно Гуерра. Його фільми відрізнялися неповторною авторською манерою, що включає неквапливий сюжет і довгі плани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер Сергій Говорухін помер після інсульту

Ангелопулос отримав Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю в 1998 році за фільм "Вічність і один день" і приз журі того ж фестивалю в 1995 році за "Погляд Улісса".

Режисер загинув на зйомках фільму "Інше море", які почалися лише кілька тижнів тому.

Зараз ви читаєте новину «Відомий кінорежисер Тео Ангелопулос помер після ДТП на зйомках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі