Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2016 18:27

Відкриється перша рок-бібліотека

Відкриється перша рок-бібліотека

Перша в Києві рок-бібліотека Kyiv Rock Library відкривається у листопаді в приміщенні приватної бібліотеки "Ботан". Про це повідомила ініціаторка проекту, вокалістка гурту "Крихітка" Саша Кольцова.

"Вона буде називатися Kyiv Rock Library. Ось так англійською мовою, щоб було легко знайти в інтернеті. Ми привозимо книги з усього світу, тому там буде англомовна, російськомовна та україномовна література", - розповіла Саша Кольцова.

В бібліотеці зберуть книги про рок-музику, про музикантів і про музичний бізнес, а літературні фонди постійно поповнюватимуться. Організатори планують в рамках Kyiv Rock Library проходити лекторії, майстер-класи, творчі зустрічі та інші музичні події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальну книжку знайшли на Херсонщині

"Звичайно там буде рок-енциклопедія "Легенди химерного краю" Олександра Євтушенка. Це - єдина книга, яку я змогла знайти українською. У нас будуть класні книги від Патті Сміт, Дерека Сіверса і такі важливі книги, як How Music Works Девіда Бірна. В читальному залі книгами можна користуватися безкоштовно", - каже ініціаторка проекту.

"Ідея класна. Я б зазирнув. З дитинства слухаю рок-музику, завжди в пошуках нової цікавої інформації на цю тему. Біографії, історії заснування груп, їх успіху - те, що б читав у першу чергу. Від Iron Madien та Judas Priest до Linkin Park та інших сучасних команд. Трохи дивно, що організатори на це наважились. Бо зараз в еру інтернету є багато доступної інформації в мережі. Прийдеться докласти зусиль, щоб привабити читача", - каже письменник Максим Кідрук.

Влітку у київському парку відкрилася "Бібліотека просто неба". У програмі нового проекту – буккросинг та книжкові ярмарки, пікніки з авторами та тематичні тижні.

Зараз ви читаєте новину «Відкриється перша рок-бібліотека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі