вівторок, 08 травня 2018 10:18

Відкрився 71-й Каннський кінофестиваль

  71-й Міжнародний Каннський кінофестиваль відкривається 8 травня 2018 у Франції на Лазурному березі. Фото: Укрінформ
71-й Міжнародний Каннський кінофестиваль відкривається 8 травня 2018 у Франції на Лазурному березі. Фото: Укрінформ

У Франції в Каннах відкрився 71-й Міжнародний кінофестиваль.

Вперше з 2004 року фестиваль відкриє фільм не французькою і англійською мовою.

Початок заходу розпочнеться з перегляду "Все це знають" іранського режисера Асгар Фархаді, в якому знялися Пенелопа Крус і Хав'єр Бардем. Картина розповідає про Кароліну, яка разом з сім'єю відправляється з Буенос-Айреса в село, де вона народилася, на весілля своєї сестри. Але подорож набуває несподіваний поворот, коли раптово розкриваються секрети минулого.

За золоту пальмову гілку боротимуться понад 20 фільмів.

Фільмом закриття (поза конкурсом) стане картина "Людина, яка убила Дон Кіхота" Террі Гілліама, над якою він працював 19 років. У фентезійної комедії розповідається про пригоди жителя XXI століття, який потрапляє в середньовічну Іспанію, де його приймають за "слугу лицаря" Санчо Панса. Поза конкурсом також покажуть голлівудський блокбастер "Хан Соло: Зоряні війни. Історії" Рона Ховарда. У спін-оф кіносаги про пригоди молодого авантюриста Хана Соло, Чубаккі і їх друзів зіграють Олден Еренрайк, "мати драконів" Емілія Кларк, Пол Беттані і інші.

Головні ролі в картині виконали Джонатан Прайс, Адам Драйвер, Стеллан Скарсгард, Ольга Куриленко та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокат вийде американська комедія "Душа компанії"

Однією з найобговорюваніших тем фестивалю стало повернення на кіноогляд датчанина Ларса фон Трієра, який "забанили" в Каннах 2011 року за нацистські жарти на прес-конференції свого фільму "Меланхолія".

Цього разу режисер представить картину "Будинок, який побудував Джек" про героя, який став серійним вбивцею. Головні ролі зіграли Метт Діллон, Ума Турман, Райлі Кіо. Картину покажуть у позаконкурсній програмі.

Цьогоріч журі основного конкурсу буде під керівництвом австралійської актриси Кейт Бланшетт. До суддівського складу увійшов російський режисер Андрій Звягінцев. Разом з ними 21 картину основного конкурсу будуть оцінювати китайський актор Чанг Чен, американська письменниця, режисер і продюсер Ава Дюверном, французький режисер Робер Гедігян, співачка і композитор Хаджу Нін з Бурунді, французька актриса Леа Сейду, американська актриса Крістен Стюарт, канадський режисер Дені Вільньов.

Каннський кінофестиваль - міжнародний кінофестиваль, який проводять щороку у курортному місті Канни (Франція, Лазурний берег).

Входить до "Великої п'ятірки" (Big Five) найпрестижніших кінофестивалів разом із кінофестивалями у Венеції (Італія), Берліні (Німеччина), Санденсі (США) та Торонто (Канада).

На фестиваль щорічно приїздять понад 35 000 професіоналів кінематографу з усього світу.

Зараз ви читаєте новину «Відкрився 71-й Каннський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі