Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2010 13:03

Відкрилася виставка суконь Ґрейс Келлі (ФОТО)
6

У суботу, 17 лютого, в лондонському "Музеї Вікторії та Альберта" відкрилася виставка речей американської акторки Ґрейс Келлі.

Виставлено сукні, що були на жінці в найзнаковіші моменти її життя. Наприклад, глядачі зможуть побачити сукню, в якій була Келлі під час своєї першої зустрічі з майбутнім чоловіком князем Монако Реньє ІІІ у 1955-му.

Також представлена сукня, яку одягала актриса на вручення "Оскару" у 1954-му у номінації "Найкраща актриса" за роль у фільмі Альфреда Хічкока "В разі вбивства набирайте "М"".

На виставці є від 50-ти до 70-ти проектів відомих модельєрів, яким віддавала перевагу Ґрейс Келлі. Це, наприклад, Christian Dior, Balenciaga, Givenchy.


"Спочатку треба звертати увагу на характер особистості, тоді - на одяг", - говорила жінка.

Ґрейс Келлі, будучи акторкою, тісно співпрацювала з художниками по костюмах. Вона давала їм поради, говорила, якою бачить ту чи іншу деталь одягу.

"Ніколи не працював з ким-небудь більш обізнаним", - говорив художник Едіт Хед, що працював над костюмами для фільмів Хічкока.

Ґрейс Келлі народилася у багатій американській родині. Вперше вийшла на сцену у 6-річному віці. Починала кар"єру актриси з реклами сигарет, пива, капелюшків і пилососів. Першу епізодичну роль отримала у 22-річному віці. Знялася у 10-ти фільмах. Набула слави акторки авантюрних фільмів. Найвідомішими фільмами за участі Келлі стали дві роботи Хічкока: "В разі вбивства набирайте "М"" і "Вікно у двір" 1954 року. Коли знімалася у фільмі "Спіймати злодія", познайомилася з князем Монако Реньє ІІІ. Вони одружилися у 1956 році. Тоді й закінчилася кінокар"єра Келлі. У подружжя народилося троє дітей. Їхній син Альбер ІІ є правлячим князем Монако. 

Ґрейс Келлі не дожила до свого 53-річчя два місяці. У 1982-му потрапила в автокатастрофу

Gazeta.ua за матеріалами The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Відкрилася виставка суконь Ґрейс Келлі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі