вівторок, 23 січня 2007 13:26

Сукні Валентіно, Сіро і Сааба на паризькому подіумі (ФОТО)
10

Майстри високої моди вчора презентували свої колекції весна-літо 2007 на показі Haute Couture у Парижі (Франція).






Валентіно - італійський модельєр, який створює більше десяти колекцій на рік. Риси, за якими можна упізнати стиль дизайнера - це мусульманська мозаїка, маленькі накладні плечі, тонка талія, вузькі стегна, діагональні складки, горошок, яскраво червоний і білосніжний кольори.




Першу свою колекцію він представив 1959 року в Римі. 1969 року зшив червоне пальто на соболиному хутрі, яке назвав "татарським". Його носила Жаклін Кеннеді.





У колекцію 1999 року модельєр включив декілька білих суконь. Кутюр"є вважає білий і червоний кольори щасливими і продовжує з ними експериментувати.





Прихильницями творчості Валентіно стають найвишуканіші жінки світу. Актриса Одрі Хепберн і Грейс Келлі, йорданська принцеса Фір"ял і британська - Маргарет - його постійні клієнтки. У 1970-і його музою була італійська графиня Пілар Креспі. У 1980-і - графиня Джорджіна Брандоліні, пізніше - болгарська принцеса Розаріо.



Домінік Сіро - найвідоміший творець суконь для коктейлів серед паризьких кутюр"є. Його мати була відомою моделлю у Домі Пакен.

Для створення одягу він використовує найсучасніші лазерні технології і металеві проекції.


1998 року Домінік Сіро підписав договір з японською фірмою DAIMARU про ліцензування лінії Pret-a-Porter de luxe. Також він є почесним членом "Паризької палати Високої Моди".

Кутюр"є заявив про своє бажання працювати і творити у США, тому що у Франції багато дизайнерів орієнтуються на минуле, а з Америкою Сіро пов"язує надії на нові перетворення.





Елі Сааб - ліванський дизайнер, який став "своїм" у колі найвідоміших паризьких модельєрів.

У 17 років Сааб поїхав до Франції, щоб професійно вивчати моду, але в коледжі пробув лише рік і повернувся у Ліван, де відкрив своє перше ательє. Характерною рисою його одягу було поєднання у вечірніх сукнях східних та західних мотивів. Розкішний і простий його одяг дуже швидко став популярним серед заможних жінок. Сааб значно розширив ательє і почав отримувати замовлення з Франції та Швейцарії.

Вже у 1997 році Сааб став першим неіталійським дизайнером, якого прийняли в Національну Палату Моди. У тому ж році він вперше показав свою колекцію за межами Лівану, у Римі. З наступного року його клієнткою стала принцеса Монако Стефанія.

Відомим Сааб став завдяки своїм вечірнім сукням. Зараз у нього купують одяг голівудські зірки і світові топ-моделі. У 2002 році актриса Холлі Бері отримувала "Оскара" саме у сукні від Сааба.

У дизайнера Сааба зараз по всьому світу близько 60 бутіків. REUTERS/Charles Platiau (FRANCE)































Зараз ви читаєте новину «Сукні Валентіно, Сіро і Сааба на паризькому подіумі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі