Ексклюзиви
субота, 16 грудня 2017 23:34

Відкрилася виставка скульптора з портретами без облич
17

Виставка "Уявні відстані" Назара Білика
Фото: officiel-online.com
Виставка "Уявні відстані" Назара Білика
Виставка "Уявні відстані" Назара Білика
Виставка "Уявні відстані" Назара Білика
Виставка "Уявні відстані" Назара Білика

У Національній картинній галереї (м. Київ, вул. Терещенківська, 9) відкрилася персональна виставка скульптора Назара Білика "Уявні відстані". Митець створив портрети своїх близьких і знайомих - без впізнаваних зовнішніх рис. Це напівпрозорі голови із поліефірної смоли. Роздивитися їх обличчя можна лише зазирнувши всередину скульптури.

"Це метафоричні думки вголос. Намагався подивитись на людину ніби повз її зовнішність. Хотілось висловитись про суспільство людей, що дивиться один на одного кріз призму зовнішнього. Такий погляд часто примарний і необ'єктивний. Помиляємось, будуючи іерархію власних здогадок та шаблонів", - розповів Gazeta.ua Назар Білик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали переможців премії "Книга року ВВC"

Друга частина виставки – роботи, які Назар Білик створив після поїздки до Каппадокії (історична область у Туреччині. – Gazeta.ua).

"Одна з робіт – відтиск печери, в якій жив скульптор. Якось йому здалося, що бачить на її стелі зоряне небо. Вийшов і зробив фото справжніх зірок, – розповідає мистецтвознавець Аліса Ложкіна. – Поєднав обидва зображення в роботі. Це перегукується з філософією пустельників і монахів. Вважають, що у тісній печері можна побачити Всесвіт".

Виставка триватиме до 5 січня 2018 року.

У столичному Мистецькому арсеналі відкрилась виставка "Бойчукізм". Виставили твори митця Розстріляного відродження Михайла Бойчука та його учнів. В Європі їх називали продовжувачами візантійської традиції.

Зараз ви читаєте новину «Відкрилася виставка скульптора з портретами без облич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі