четвер, 01 листопада 2018 11:56

Відбудеться масштабний фестиваль фолк-музики

Відбудеться масштабний фестиваль фолк-музики
Вперше фестиваль "Віртуози фолку" відбувся торік. Фото: YouTube

18 листопада в столичному Українському домі пройде ІІ Київ-етно-мюзік-фест "Віртуози фолку". Триватиме 12 год.

У гала-концерті 18 листопада братимуть участь гурт "ManSound", Руслана, хор "Київ", Іванка Червінська та гурт "Gypsy Lyre", Ніна Матвієнко, "Гуцульська троїста", "ДримбаДаДзига", проект "Володарі стихій", Тарас Силенко, Олена Кулик та ансамбль "Дніпро", лауреати минулого року гурти "Folky Funky" та "Mnishek" та інші Ведучі фестивалю – Юрій Доник та Анна Заклецька.

Фестиваль прагне об'єднати всіх, хто у своїй творчості звертається до української народної музики - "автентиків", "академістів", представників сучасних музичних напрямків.

"Цьогоріч у нас буде не один фестивальний день, а 5 повноцінних концертних заходів, - говорить директор фестивалю Любомир Матейко. - 9 листопада фестиваль "Віртуози фолку" матиме великий концерт-промоцію в Житомирі. Ще 3 великі фестивальні концерти-флешмоби відбудуться у столичних торгово-розважальних центрах: 11 листопада - у "Каравані", 17 листопада нас чекає Lavina Mall, третій торгово-розважальний центр ще узгоджується. Тисячі киян зможуть відкрити для себе справжню, живу, віртуозну етно-музику".

У рамках фестивалю проводитимуть виставки майстрів із виготовлення етно-музичних інструментів, майстер-класи.

"Ми прагнемо показати багатство української народної музики і пісні, показати, що вона прекрасна і захоплююча як в автентичному виконанні, так і в академічному, модерному, етно-джазовому чи фолк-роковому звучанні. Коли це музичне різноманіття поєднується на одній сцені та на одному концерті, ми справді можемо відчувати силу і велич зв'язку поколінь через музику і творчість", - зазначив арт-директор фестивалю Олесь Журавчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший виступ ВВ відбувся на кінофестивалі

Цьогоріч вхід на фестивальні заходи буде платним. Квитки будуть 2 типів: вхідні (вартість 100 грн) дають змогу на відвідання усіх концертів, виставок та інших творчих заходів, організованих у фойє, та "панські" (вартість 200-850 грн), які дають право на відвідання гала-концерту. Виступи також транслюватимуть у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Відбудеться масштабний фестиваль фолк-музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі