пʼятниця, 05 квітня 2019 21:45

Відбудеться День вуличної музики

Автор: liroom.com.ua
  Шостий щорічний День вуличної музики пройде 19 травня в Києві та понад 50-ти українських містах
Шостий щорічний День вуличної музики пройде 19 травня в Києві та понад 50-ти українських містах

19 травня в Києві та понад 50-ти містах України відбудеться міжнародний музичний волонтерський проект День вуличної музики. У столиці подія одночасно пройде в Шевченківському й Подільському районах.

У Шевченківському районі локації розмістяться на Пейзажній алеї. Головна сцена під назвою Love Music буде розташована в парковій зоні. А локація "Вільний мікрофон" - у центрі алеї поряд із кафе "Пейзажка". Тут зможе виступити кожен охочий.

На Подолі на території Самосаду облаштують AV drum'n'bass. Це локація від ді-джея Dj Tapolsky в пам'ять про волонтера команди київського Дня вуличної музики Андрія AV. А на Поштовій площі біля фонтану творче об'єднання MASTERSKAYA організує виступи своїх артистів.

Запустився оновлений сайт проекту. На ньому можуть реєструватися музиканти, волонтери, охочі взяти участь у ярмарках чи організувати точку вуличної їжі. Організатори запрошують партнерів і спонсорів приєднатися до проведення заходу, який щороку відбувається завдяки внескам доброчинців через краудфандингову платформу. Для реалізації події необхідно зібрати 150 тис. грн. Також організатори повідомили, що подалися на громадський бюджет на 2020 рік, щоб у майбутньому забезпечити фінансування фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт Die Antwoord виступить на українському фестивалі

Це буде шостий щорічний День вуличної музики в Україні. Флешмоб було започатковано 2007 року в Литві. Україна приєдналася до події 2014 року. Привезли і стали проводити фестиваль громадська організація "Логістичний штаб" та івент-агенція Dream Hunters. У Києві 16 травня 2014-го впродовж дня свято музики відвідали приблизно 5 тис. гостей, виступило більш як 100 музикантів.

За п'ять років на фестивалі безкоштовно виступили понад 4,5 тис. професійних музикантів та аматорів і гуртів. Серед них - Ірена Карпа, Святослав Вакарчук, Христина Соловій, гурти YUKO та Fontaliza. Продюсером заходу в Україні є Олеся Корженевська.

Зараз ви читаєте новину «Відбудеться День вуличної музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі