субота, 04 травня 2019 21:45

Видавці відмовляються читати мемуари режисера Вуді Аллена

Видавці відмовляються читати мемуари режисера Вуді Аллена
Чотири видавництва відмовилися випускати мемуари американського режисера Вуді Аллена через його негативний публічний статус після звинувачень у сексуальних домаганнях. Фото: nytimes.com

Чотири американські видавництва відмовилися випускати мемуари режисера Вуді Аллена. Причиною є звинувачення кінематографіста в сексуальному насильстві. Про це повідомляє видання The New York Times.

Представники чотирьох великих видавництв розповіли, що наприкінці минулого року до них звертався агент Вуді Аллена з пропозицією публікації мемуарів режисера. Вони не висловили зацікавлення через негативний публічний статус автора. Деякі видавці навіть відмовилися читати рукопис.Також вони зазначають, що не чули про інші випадки, щоб їхні колеги погодилися на співпрацю з митцем. А якщо погодились, то намагаються тримати це в таємниці через високі фінансові та іміджеві ризики від такої угоди.

Представники видавництв побажали залишитися анонімними з міркувань конфіденційності.

Видавці відмовляються співпрацювати з американським кінематографістом через те, що його звинуватила в сексуальних домаганнях прийомна донька - акторка і активістка Ділан Ферроу. Спочатку 2014-го і потім 2017-го Ферроу опублікувала відкриті листи у виданні The Los Angeles Times. Нагадала, що Вуді Аллен здійснив над нею сексуальне насильство 1992 року, коли їй було сім років. Ані тоді, ані після нових заяв справа до суду не дійшла. Режисер відкидає всі звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найуспішнішу книгу мемуарів

У лютому Вуді Аллен подав до суду на кінокомпанію Amazon Studios. Вимагає відшкодування в розмірі $68 млн через те, що компанія розірвала контракт на випуск його фільмів. 2016-го режисер підписав угоду, згідно з якою Amazon Studios має випустити чотири його стрічки, зокрема вже зняту романтичну комедію "Дощовитий день у Нью-Йорку". Після появи нового листа Ділан Ферроу 2017 року керівництво компанії відклало прем'єру картини на невизначений термін і вирішило на випускати жоден із передбачених контрактом фільмів.

Зараз ви читаєте новину «Видавці відмовляються читати мемуари режисера Вуді Аллена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі