Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2013 17:15

Від драми про рабство до комедії про "золотий унітаз" - кінопрем'єри 12 грудня
5

Полярний рейс
Битва року
Однокласники.Ru: Наclickай вдачу
Все крім, кохання
12 років рабства

На цьому тижні в прокат виходить одразу три комедії, розрахованих на тих, хто вже чекає на новорічні свята, а також не може відірватися від соцмереж або від "золотого унітазу". Проте фаворитом кіновікенду стане картина Стіва Маквіна "12 років рабства", яку зустрічали бурхливими оплесками на найпрестижніших кінофестивалях світу. Ну, а тим, хто ще не обрав собі танець для новорічного карнавалу – буде доречно переглянути "Битву року".

12 років рабства

"Якщо хочеш вижити – нічого не говори і не роби", - радять протагоністові стрічки, який став рабом. Ця картина цьогоріч перемогла на кінофестивалі в Торонто. В центрі її сюжету – одружений та високоосвічений чоловік на ім'я Соломон Нортап.

Одного дня йому пропонують привабливу роботу у Вашингтоні. Та коли він прибуває на місце, то потрапляє в полон, де його записують, як раба. З цього моменту його життя перетворюється на низку поневірянь і він постійно переходить від одного власника до іншого.

"12 років рабства" робить для теми рабства те ж саме, що й "Список Шиндлера" зробив для теми Холокоста: змушує глядача пізнати найгірше, на що тільки здатне людство", - Boston Globe.

Однокласники.Ru: Наclickай вдачу

"Кожній людині хоча б раз в житті дається шанс, коли можна все змінити", - міркує головний герой стрічки.

Талановитий копірайтер Льоша одного дня ступає на чорну полосу свого життя. За що б він не брався – це діло обов'язково закінчиться провалом. Навіть найщиріші його ініціативи призводять до якихось катастроф. Та несподівано в його житті починається біла полоса. До рук Льоши потрапляє справжнє диво, за допомогою якого він може здійснити всі свої бажання.

"Коли бачиш Жанну Фріске, розумієш, що фільм було знято не даремно", - TJournal.

Полярний рейс

"Ось ви де, Люда… Через вас у мене – ін'єкція…" - говорить головній героїні її залицяльник.

Зла доля заносить полярника Ігора на край світу, де живе мудрий шаман Танкул. Тільки завдяки амулету, який Ігор отримує від мудреця, полярникові вдається вхопитися і вдало використати останній свій шанс на те, щоб змінити своє життя на краще. Однак для повного здійснення свого бажання йому доведеться пережити цілу низку дивних випадковостей. Подолати їх Ігору вдається не тільки завдяки талісману, але й завдячуючи своєму чистому серцю.

"Ця комедія – ідеальний варіант для перегляду з друзями або з другою половинкою", - oKino.ua.

Все, крім кохання

- Може, вона та сама – "єдина"?

- "Єдиних" не існує. Ти сам собі постійно їх обираєш – відповідає протагоністові його друг-бабій.

У Бена є все, про що тільки може мріяти сучасний чоловік. Успішна кар'єра, друзі, вечірки, шикарні жінки і жодної перепони, яка б хоч якось обмежувала його в житті. Та незважаючи на те, що практично всі його друзі заздрять йому – Бен відчуває, що його життя неповне. Зустрівши одного дня свою колишню однокласницю, він отримує гарний привід передивитися своє життя.

"Ця стрічка – для того одного процента суспільства, котрі розмірковують про своє солодке життя, сидячи на золотому унітазі", - The Popcorn Junkie.

Битва року

"Хлопці не цікавлять... Цікавлять чоловіки. Тому не варто навіть сподіватися", - відповідає самовпевнена жінка, професійний хореограф.

Наближається фінал танцювального конкурсу, в якому проти протагоністів виступить найкраща команда світу. Тож героям стрічки доведеться позмагатися з танцівниками, що домінують вже десять років. Щоб достойно виступити поряд з такими професіоналами, хлопцям доведеться добряче попрацювати, пережити шалені навантаження та поглянути на головні цінності свого життя під іншим кутом. І людиною, котрій вони завдячуватимуть в цьому, стане їх новий тренер. Проте вони далеко не одразу зрозуміють його ексцентричні та дещо жорстокі методи підготовки.

"Магія нової танцювальної стрічки у 3D полягає в тому, що він примудряється бути надзвичайно нудним в той час, як на екрані відбувається багато цікавенького", - New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Від драми про рабство до комедії про "золотий унітаз" - кінопрем'єри 12 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі