Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2011 14:41

Весняний книжковий ярмарок збере зірок

 

Канадський письменник 55-річний Поль Янг приїде до Києва. На 6 книжковому ярмарку, який проходитиме у столичному експоцентрі "Спортивний" з 7 по 10 квітня, він презентуватиме український переклад свого роману "Хижа".

"Роман "Хижа" Поль Янг написав для своїх дітей, - розповідає керівник Міжнародного фестивалю християнської книги Тарас Бойко. - У книзі він записав свої уявні розмови з Богом. Обійшов 20 видавництв, та йому всі відмовляли. Змушений був перший тираж видати за власні кошти. Пішов до одного з видавничих домів і зробив 25 копій цього роману. Ще 300 доларів витратив на розробку власного сайту. Тепер книга перекладена 37 мовами. Вже розпродано 15 мільйонів примірників у 40 країнах світу. Українською його роман вийде у київському видавництві "Книгоноша". Російський варіант друкувало видавництво "Ексмо", та він не дуже вдалий. Видно, що перекладала людина, яка не знається на теології".

Поль Янг гостюватиме у Києві 4 дні. На виставці він матиме дві зустрічі з читачами.

На книжковий ярмарок також прийдуть письменники Сергій та Марина Дяченки, російські фантасти Дмитро Биков, Сергій Лук'яненко та американець Девід Бейкер.

"Бейкер презентуватиме на виставці свій новий роман "Небесні мечі", - розповідає Бойко. - У ній йдеться про хартії вольностей, які приймали в Англії у 13 столітті".

Під час роботи ярмарку показуватимуть фотовиставку "Зірки. З книгою в серці". На виставці показуватимуть 29 фотографій. Зокрема, співаків Віталія Козловського, Гайтани, Тіни Кароль, Ані Лорак, Олександра Пономарьова та актора Остапа Ступки.

"Цей проект ми розпочали у квітні 2010 року спільно з державною бібліотекою для юнацтва, - розповідає Голова Благодійного фонду "Обдаровані діти – майбутнє України" Влада Прокаєва, 40 років. - Коли починала працювати, мені дорікали: "Навіщо читати книги в епоху електронних технологій?". Я відповідаю словами актора Володимира Горянського, який брав участь у проекті. Він сказав: "А ви спробуйте прочитати Біблію в електронному варіанті". Всі зірки казали, що після цього проекту читатимуть більше.

Зараз обговорюємо формат участі зірок у виставці, - каже видавець 43-річний Дмитро Капранов. - Хочемо комусь запропонувати озвучити мультфільм, який на виставці разом з дітками робитимуть мультиплікатори зі студії "Червоний собака".

Також буде представлено унікальне видання — книгу-альбом "Львів Левинського: місто і будівничий". Як Київ не можливо уявити без Городецького, так Львів неможливо уявити без Левинського. Це та людина, яка спроектувала всім відомий львівський вокзал.

Зараз ви читаєте новину «Весняний книжковий ярмарок збере зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі