понеділок, 11 липня 2016 14:41

"Весільний погром": як зіпсувати та не зіпсувати весілля
7

7 липня в український прокат вийшла комедія "Весільний погром". Це дебютна повнометражна робота режисера Джейка Зіманського, відомого своїми ТБ-шоу та серіалами ("Бруклін 9-9", "Суботнього вечора у прямому ефірі"). Для зйомок молодіжної комедії про весілля на Гаваях Джейк запросив акторів, впізнаваних за ролями у схожих за жанром стрічках. Головні роли виконали: Зак Ефрон, Адам Дівайн, Анна Кендрик та Обрі Плаза.

Фільм вже встиг отримати відгуки критиків й глядачів: на IMDb його рейтинг 6,5 з 10, а на сайті Rotten Tomatoes – 47%.

Історія розповідає про двох братів, які завжди псують своїм навіженим характером всі свята. Тому весілля їх улюбленої сестрички має пройти зовсім по-іншому. Перед ними стоїть надважке завдання – знайти собі гарних та пристойних дівчат, з якими б вони прийшли на свято. Таким чином, оголошення в інтернеті про те, що "двоє привітних хлопців шукають вихованих дівчат, які змогли б поїхати з ними на Гаваї", перетворюється на справжній відбір із зустрічами, розмовами та навіть розголосом на телебаченні. Про можливість безкоштовно поїхати на Гаваї дізнаються й дві дівчини, які дуже люблять відриватись, класно проводити час й які сповнені енергії та драйву. Але, щоб хлопці вибрали їх, потрібно вдатись до декількох хитрощів.

Визнаю, що я далеко не фанат молодіжних комедій, бо зазвичай вони переповнені туалетним гумором, надлишком тупих ситуацій та голих сідниць. У цій стрічці вистачає і неймовірно дивних сцен, в яких опиняються герої, й надлишку емоцій від гри Адама Дівайна, й голі люди там теж є. Але стрічка просякнута якоюсь невластивою для цього жанру наївністю. Всі головні герої ніби дорослішають протягом фільму, і якщо не враховувати еротичного масажу для нареченої, екстазі та голих прогулянок серед коней, то їм майже це вдається.

Можливо, я вже настільки зіпсована сучасними комедіями, що маю занизьку планку, але цю стрічку я подивилась на одному диханні. Й не дивлячись на ситуативні штампи та жарти, які можна в ній побачити, доля наївності та постійні переживання героїв щодо своєї поведінки врешті-решт підкупили мене й розслабили.

Цікавим є факт, що на початку стрічки глядачеві говорять, що все те, що ви незабаром побачите, знято за реальними подіями. Зазвичай схожі "попередження" можна побачити в якихось драмах, трилерах чи пригодницьких стрічках. Але в основі цієї історії лежить оголошення надруковане братами Майком та Дейвом Стенглами на сайті Craigslist про те, що вони шукають ідеальних супутниць для весілля їх кузини в жовтні 2013-го. Брати висунули декілька побажань для дівчат, серед яких: "Ви маєте бути досить привабливими (бо наші тітки будуть вас оцінювати), але не занадто (бо один з наших дядьків може вас облапати)". Також хлопці додали інформацію про себе, де вони говорять про високий зріст, гарну колекцію краваток, спортивний склад тіла та про те, що люблять вечірки.

Таким чином, одне оголошення в інтернеті стало поштовхом для появи ще однієї комедії, зйомки якої відбувалися з травня по серпень 2015 року.

За бюджету в 33 млн дол. "Весільний погром" встиг зібрати $16 млн в США та $20 млн у світі.

Зараз ви читаєте новину «"Весільний погром": як зіпсувати та не зіпсувати весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі