субота, 02 липня 2016 09:10

"Великий Дружній Велетень": що треба знати про ВДВ
6

30 липня в український прокат вийшов пригодницький фільм-фентезі "Великий Дружній Велетень". Стрічка знята відомим режисером Стівеном Спілбергом. На IMDb має рейтинг 7,3, на Rotten Tomatoes критики дають фільму 73% позитивних відгуків.

Історія про велетня, який завідує снами, знята на основі однойменного роману Роальда Дала – також автора "Чарлі та шоколадна фабрика". В оригіналі й книга, й стрічка названі за абревіатурою – "The BFG" (Big Friendly Giant.– з англ.). В українському дубляжі абревіатура приймає досить кумедний відтінок – "ВДВ" (Великий Дружній Велетень), тому в офіційній назві фільму ніяких скорочень український глядач не побачить.

В стрічці показуються дві країни: Великобританія та Країна Велетнів, де й проживає ВДВ. Маленька дівчинка Софія має погану звичку – не спати вночі. Тому вона стає свідком того, як Велетень о третій години ночі блукає Лондоном. Так Софія опиняється в Країні Велетнів. Перша година фільму – повністю дитяче кіно. Воно настільки спрямоване на дітей й вирізняється на фоні інших фентезійних стрічок, що поневолі дорослий глядач починає нудьгувати, бо він звик до дорослих жартів й дорослих тем, завернутих в дитячу обгортку. Але тут нам показують казковий світ, де набагато більше простору знайде дитяча фантазія.

Передивившись більшу частину стрічки, починаються несподівані повороти, які ведуть до розв`язки. Щоб не спойлерити, лише скажу, що значну роль відіграє королева Великобританії. Й зробить це вона у досить незвичний спосіб.

В цілому, це хороша добра історія, яка корисна сучасній дитині: не те, щоб всі інші дитячі стрічки погані, а наші діти хворі на дурні мультфільми, але заради профілактики такі фільми необхідно дивитись, щоб розуміти, де добро, а де зло. До того ж, стрічка вчить дітей їсти овочі, які велетні-поганці так не люблять.

Що треба знати про "ВДВ"

1. У головного велетня суперчутливі вуха, які чомусь починають такими бути лише з середини фільму;

2. У стрічці дуже дитячий гумор, але є один "туалетний" жарт, до якого повертаються знову й знову;

3. Головними темами стрічки стала проблема "інакшості" в суспільстві та тема справжньої дружби;

4. "Великий Дружній Велетень" має дуже гарну графіку, ніби анімована мальована історія, що показує глядачеві новий світ;

5. Під час прем`єрного перегляду стрічки: діти голосно сміялись, а більшість дорослих – дивились на екрани телефонів;

Казкова повість "ВДВ" написана у 1982 році й вперше екранізована у 1989-му британським режисером Брайаном Косгровом. Світова прем`єра адаптації Спілберга відбулась14 травня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «"Великий Дружній Велетень": що треба знати про ВДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі