Ексклюзиви
середа, 25 грудня 2013 10:17

В Україні склали рейтинг своїх кращих письменників

В Україні склали рейтинг своїх кращих письменників

Рейтинги провідних сучасних письменників України підготував журнал про сучасну культуру "ШО". Для створення рейтингів було проведено опитування 77 експертів - критиків, літературознавців, письменників, поетів, перекладачів, видавців, редакторів літературних ЗМІ, літературних організаторів. Це наймасштабніше і найавторитетніше експертне анкетування в галузі літератури за весь період української незалежності.

Опитування проводилося у чотирьох номінаціях: найкращі українські прозаїки; найкращі українські поети; кращі російськомовні прозаїки України; кращі російськомовні поети України. Експертам пропонувалося назвати по сім провідних авторів у кожній номінації.

Згідно з результатами опитування, перші трійки в номінаціях виглядають так.

Українські прозаїки:

1. Тарас Прохасько (51 голос)
2. Сергій Жадан (47 голосів)
3. Юрій Андрухович (44 голоси)

Українські поети:

1. Сергій Жадан (60)
2. Юрій Андрухович (28)
3. Василь Герасим'юк (26)

Російськомовні прозаїки України:

1. Андрій Курков (42)
2-3. Олексій Нікітін (18)
2-3. Володимир Рафеенко (18)

Російськомовні поети України:

1. ---------- (44)
2. Борис Херсонський (34)
3. Андрій Поляков (16)

Ім'я автора, який набрав найбільшу кількість балів у номінації "Російськомовні поети", журнал "ШО" не називає "з етичних причин". Повні результати опитування і присвячені цим результатами аналітичні статті будуть опубліковані в першому номері журналу "ШО" 2014-го року.

Зараз ви читаєте новину «В Україні склали рейтинг своїх кращих письменників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі