Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 21:46

Протягом 7-ми годин на ринку грали Баха, випили 150 бокалів "Бахачіно" - про харківський фестиваль в цифрах
6

Кава "Бахачіно" у кафе "Цукат"
Фото: Катерина Лук'яшко
KharkivMusicFest
Приватна школа Honey Home
Піаніно на станції "Держпром" у харківському метро KharkivMusicFest

29 березня у Харкові завершився міжнародний музичний фестиваль KharkivMusicFest.
Gazeta.ua пропонує підбити підсумки фестивалю в цифрах.

В рамках KharkivMusicFest відбулось святкування 333-річчя з дня народження німецького композитора Йогана Себастьяна Баха. Його музика звучала нонстоп протягом 12 годин в кав'ярні "Цукат" і протягом 7 годин на Сумському ринку. Місцева кав'ярня вигадала рецепт кави "Бахачіно" - капучіно з додатковими інгредієнтами. За час проведення фестивалю її скуштували більше 150 відвідувачів. Гості нічного клубу "Пробка", де проходив джаз-концерт на музику Баха, продегустували більше 260 бокалів пива "Мюнхен".
8 фортепіано розставили в найбільш людних місцях міста. На них зіграли учні 26 музичних шкіл. Протягом 56 годин піаністи виконали 133 музичних твори 33 всесвітньо відомих композиторів.
Загалом у фестивалі взяли участь майже 1 тис. музикантів і 6 диригентів практично з усіх регіонів України. І більше 900-та дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бах отримував гонорари діжками пива"

"Країна може виготовляти багато товарів та добувати нафту - і бути багатою, але не великою. Україна велика, бо ми нація з великою кількістю інтелектуалів і маємо свою школу в популярній, класичній та рок-музиці, - каже президент фестивалю KharkivMusicFest Сергій Полетучий. - Завдання лише в тому, щоб її розвивати. Ніщо так не допомагає розвитку суспільства, як підвищення загального рівня мислення. Звісно, не кожен, хто побував на фестивалі стане музикантом. Але того, в кому божа іскра закладена, можливо, зачепить фортепіано, на якому грають у харківському метро".

Міжнародний музичний фестиваль KharkivMusicFest тривав з 14 по 29 березня. В його рамках відбулось святкування 80-річного ювілею українського композитора Мирослава Скорика. 27 березня він диригував оркестром на концерті "Скорик у стилі джаз".

Зараз ви читаєте новину «Протягом 7-ми годин на ринку грали Баха, випили 150 бокалів "Бахачіно" - про харківський фестиваль в цифрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі