понеділок, 14 січня 2013 10:49

У США роздали нагороди премії "Золотий глобус" - фільм Аффлека назвали кращим

У США роздали нагороди премії "Золотий глобус" - фільм Аффлека назвали кращим
Фото: Reuters

У Лос-Анджелесі в готелі "Беверлі-Хілтон" пройшла церемонія вручення премій "Золотий глобус". Перший володар премії - актор Крістоф Вальц за роль у фільмі "Джанго звільнений".

Премію "Золотий глобус" в найпрестижнішій номінації "кращий драматичний фільм" року завоював фільм Бена Аффлека "Операція "Арго". "Золотий глобус" за головну чоловічу роль в драмі отримав Деніел Дей-Льюїс "Лінкольн". "Золотий глобус" за головну жіночу роль у драмі отримала Джесіка Честейн "Мета номер один".

"Краща комедія або мюзикл" - стрічка Тома Хупера "Знедолені". "Золотий глобус" в номінації "кращий актор в комедії або мюзиклі" завоював Х'ю Джекман за роботу в мюзиклі Клода-Мішеля Шенберга і Алена Бубліль за романом Віктора Гюго "Знедолені".

У номінації "краща режисура" переміг Бен Аффлек за роботу над фільмом "Операція "Арго".

Фільм "Любов" австрійського режисера Міхаеля Ханеке - лауреат "Золотого глобуса" в номінації найкращий фільм іноземною мовою.

Режисер Квентін Тарантіно отримав "Золотий глобус" в номінації "кращий сценарій" до фільму "Джанго Звільнений". Іменитий режисер зазначив, що "дуже і дуже здивований, при цьому радий бути здивованим".

У номінації "краща актриса в комедії або мюзиклі" перемогла Дженніфер Лоуренс "Мій хлопець - псих". "Я перемогла Меріл", - вимовила актриса, маючи на увазі найяскравішу претендентку на нагороду Меріл Стріп "Весняні надії". Кращим актором комедійного або музичного серіалу став Дон Чідл "Будинок Брехні".

Кращим актором другого плану в серіалі, міні-серіалі або телефільмі став Ед Харріс "Гра змінилася", таким чином, на рахунку серіалу вже три нагороди. Кращою актрисою другого плану визнана Енн Хетеуей за роботу в мюзиклі Клода-Мішеля Шенберга і Алена Бубліль за романом Віктора Гюго "Знедолені". Кращий анімаційний фільм - "Хоробра серцем".

Спеціальним гостем премії став екс-президент США Білл Клінтон, який представив біографічний фільм "Лінкольн" режисера Стівена Спілберга, номінований на сім премій, включаючи найпрестижнішу - "кращий драматичний фільм". "Всі ми тут завдяки цій людині", - підкреслив колишній глава держави.

Співачка Адель отримала "Золотий глобус" за хіт "Skyfall" до 23-го фільму про Джеймса Бонда "007: Координати "Скайфолл". Від несподіванки співачка вигукнув кілька разів "О, Боже! О, Боже!".

Премію "Золотий глобус" в номінаціях "кращий телефільм або міні-серіал", а також "краща актриса в телефільмі або серіалі" дістався стрічці про перипетії президентської гонки 2008 року "Гра змінилася" і актрисі Джуліанні Мур.

Зараз ви читаєте новину «У США роздали нагороди премії "Золотий глобус" - фільм Аффлека назвали кращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі