Ексклюзиви
середа, 24 січня 2018 10:29

У мережі покажуть фільм про обстріл Східного в Маріуполі

  Кадр з фільму. Фото: скріншот
Кадр з фільму. Фото: скріншот

Три роки тому, 24 січня 2015 року, бойовики обстріляли мікрорайон Східний у Маріуполі. Сьогодні в місті відзначають День пам'яті загиблих мирних жителів.

Онлайн-прем'єра документального фільму "10 секунд" про події того дня від українського об'єднання режисерів, операторів та кінематографістів "Вавилон" 13" відбудеться сьогодні о 19 годині на YouTube-каналі.

"Ця робота про людей і про місто, що загублене в часі та просторі. Про те, як швидко може змінитися життя, й про те, як навіть після непоправного є речі, які лишаються незмінними", - зазначають автори.

Фільм показали в Ізраїлі, Казахстані, Франції, Росії.

Стрічка отримала премії від Docudays UA, Національної спілки кінематографістів України 2017, а також нагороди фестивалів Rivne International Film Festival Dream City, KanivFest, кінофестивалю "КіТи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує всеукраїнський показ фільму про Василя Сліпака

Теракт у Маріуполі 24 січня 2015 року — серія обстрілів житлових кварталів міста Маріуполь із лівобережжя Кальміуса, що мала місце 24 січня 2015-го. Перший обстріл відбувся близько 09:25 за київським часом. Обстріляли блокпости Збройних сил України та житловий мікрорайон Східний. За остаточною інформацією, загинули 30 людей, поранені 128, серед загиблих і поранених є діти.

Зараз ви читаєте новину «У мережі покажуть фільм про обстріл Східного в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі