четвер, 23 грудня 2010 17:47

У Рівному показали прикрашений коштовним камінням вертеп (ФОТО)
7

Сьогодні до рівненського Музею бурштину у міському Будинку вчених привезли єдиний в країні вертеп, прикрашений коштовним камінням. Це подарунок місту від столичної майстрині Галини Лемець. Жінка працювала над ним півроку.

Вертеп стоїть на окремому подіумі біля стіни. Його підсвічують гірляндою з жовтих світлодіодів. Фігурки зроблені з кераміки і прикрашені бурштином різних відтінків. Поруч – гаптовані камінням янголи на серветках.

Досі вертеп показували на виставці у Софії Київській. Тепер він буде на постійній експозиції у Рівному.

"Помітила, що відвідувачі у столиці виколупували собі бурштин на згадку. Після цього я приклеїла камінці намертво. Обрала поліський бурштин з родовища "Володимирець-Східний" на Рівненщині. Керамічні фігурки для вертепу зробила родина-майстрів Козаків з Києва. Скільки каменю пішло на цю скульптуру – я не рахувала", - розповіла Лемець.

Майстриня родом з села Каноничі Володимирецького району Рівненщини. Нині має у Києві дизайн-студію, яка працює із виробами з бурштину. Попередній інтер'єр Рівненського бурштинового музею також оформляла Галина Лемець.

Окрім вертепу, киянка привезла до Рівного кілька янголів та півметрову ялинку, які також прикрашені бурштином. Але за кілька тижнів забере їх назад до Києва.

"Я дуже радий, що цей вертеп залишиться у нас. Хочемо зробити Рівне столицею бурштину. Цього літа на День Незалежності відкрили музей, наступного року в планах – уже Палац бурштину. Знайдемо для нього майстрів, які погодяться виставити свої бурштинові вироби", - розповів заступник губернатора Олексій Губанов.

Музей бурштину у Рівному існує лише 4 місяці. За цей час його відвідало понад 3,5 тисячі людей. Дитячий квиток коштує одну гривню, для дорослих – удвічі дорожче. Працює музей з 9-ої до 18-ої вечора, вихідні дні – понеділок та середа.

Фото: Олена Власова / Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Рівному показали прикрашений коштовним камінням вертеп (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі